Fotomateriaal zoeken of laten maken

Volg deze drie stappen om beeld te vinden voor communicatiemiddelen van de Universiteit Utrecht:

1. Beeldbank Universiteit Utrecht

De universiteit heeft een eigen beeldbank met foto's conform de huisstijl, die tot A4-formaat gratis verkrijgbaar zijn voor communicatiemiddelen van de Universiteit Utrecht. Voor het opvragen van beeld is een account nodig.

• Lees eerst de gebruikersvoorwaarden van de UU beeldbank.
  • Maak een account aan voor het bestellen van beeld. Vermeld als extern de naam van de UU opdrachtgever en het soort communicatiemiddel in het aanvraagformulier.
  • Bekijk en zoek beeld in de beeldbank. Beeld bestellen kan alleen met een account.
  • Lees over de beeldstijl van de Universiteit Utrecht.
  • Stel je vraag aan de centraal beheerder van de beeldbank.

Uitgebreide informatie over het beleid, de fotografen en het beheer van de beeldbank is te vinden op de centrale intranetpagina voor fotografie.

2. Stockfotografie

Geen geschikte foto gevonden in de beeldbank? De Universiteit Utrecht heeft een abonnement bij stockbureau iStock.Neem hiervoor contact op met de betreffende beeldcoördinator van het universiteitsonderdeel waar je werkzaam bent. Informatie over het werkproces en het netwerk voor beeldaanvragen bij iStock, is te vinden op de centrale intranetpagina voor fotografie. Lees ook de richtlijnen voor stockfotografie op de huisstijlsite.

3. Fotografie in opdracht

Als de beeldbank en stockfotografie geen uitkomst bieden, kan een opdracht verstrekt worden aan een fotograaf. De universiteit heeft een professionele fotograaf in loondienst bij de faculteit Diergeneeskunde, die uitlsuitend opdrachten verricht voor deze faculteit. Daarnaast zijn er een aantal medewerkers die fotograferen. Kijk hiervoor op de centrale intranetpagina voor fotografie. Voor freelance fotografen kan het Brandteam adviseren. Ga niet direct zelf aan de slag maar vraag altijd eerst advies aan de fotografiebegeleider van het universiteitsonderdeel waar je werkzaam bent.