Studenten

Als je hier kijkt, ben je op zoek naar inspiratie, wil je je verder ontwikkelen, of heb je vragen over over de relatie tussen je studieprogramma en het de kunst- en cultuursector.

Ben je op zoek naar meer informatie voor een paper, scriptie of stage? Wil je meer weten over creatieve methoden? Of wil je je misschien oriënteren op het werken in de kunst- en cultuursector na je studie?
Hier zijn vast wat handige links, maar neem vooral even contact met ons op met je specifieke vraag. Wij kunnen je vast verder helpen!

Meet the Makers

Ieder academisch jaar organiseert Meet the Makers een reeks ontmoetingen met makers, kunstenaars, ontwerpers, dramaturgen en curatoren over hun maakpraktijk.  

Meet the Makers - Transmission In Motion

Cursussen, practica en workshops met creatieve component

Wil je graag een cursus volgen waarin je zelf iets maakt, produceert of ontwikkelt of waar je heel direct in contact komt met het werkveld van kunst en cultuur, dan zijn de volgende cursussen voor jou mogelijk interessant.
Handige tip: wanneer je op zoek bent naar een keuzecursus waarin gewerkt wordt met creatieve werkvormen, selecteer dan in de Cursusplanner ‘Creatief’.  

Practica
Community Art
The City as Stage
Computergames in Context
StudioM

Studieverenigingen kunst en cultuur

De studieverenigingen van de BA opleidingen Media en cultuur, BA Muziekwetenschap en BA Kunstgeschiedenis organiseren veel activiteiten op het gebied van kunst- en cultuur (voorstellings- en tentoonstellingsbezoek, bijwonen tv-opnames etc.)  en arbeidsmarktoriëntatie. 

AKT (Media en Cultuur)
Hucbald (Muziek)
Stichting ART (kunstgeschiedenis)