Trainingen

De Universiteit Utrecht organiseert door het hele jaar heen verschillende trainingen over diversiteit en inclusie voor medewerkers en studenten.

Voor medewerkers

De trainingen voor medewerkers zijn gericht op onderwerpen als onbewuste vooroordelen, omgaan met ongewenst gedrag en intercultureel samenwerken.

Training inclusie en sociale veiligheid

De Universiteit Utrecht staat voor een sociaal veilige en inclusieve werkomgeving. Hoe draag jij daar persoonlijk aan bij? En hoe kun je als team met elkaar in gesprek gaan over jullie samenwerking en omgang met elkaar. Hoe ga je met elkaar het goede gesprek aan over wat gewenst of ongewenst gedrag is?  In deze training krijg je gespreksmethoden aangereikt om met elkaar in gesprek te gaan over sociale veiligheid en hoe eenieder daar zijn bijdrage aan kan leveren. Maar ook sta je stil bij hoe inclusief je bent als team.

Training inclusie en sociale veiligheid (Intranet)

Objectief en inclusief werven & selecteren

Als universiteit willen we een eerlijk wervings- & selectieproces zodat we de beste kandidaten selecteren, niet discrimineren en een afspiegeling zijn van de maatschappij. Hoe kun je objectiever en inclusiever werven & selecteren? Hoe beperk je je eigen vooroordelen en selecteer je de beste kandidaat?

Training Objectief en inclusief werven & selecteren (intranet)

Inclusief leiderschap

Deze training wordt alleen aan teams aangeboden. Neem contact op met je HR-adviseur voor meer informatie.

Als leidinggevende heb je een belangrijke taak in het cultiveren van een cultuur waarin iedereen de kans krijgt om zijn volledige potentieel te benutten en bij te dragen aan het succes van de organisatie. Hoe kan je bijdragen aan een sociaal veilige werkomgeving, op welke manier ga je een gesprek over ongewenst gedrag aan en hoe geef je feedback?
In deze training van 5 uur, verdeeld over twee sessies, ga je o.a. aan de slag met een acteur om jouw leiderschapsvaardigheden te vergroten. Tussen de twee sessies ga je zelf aan de slag.

Training Inclusief Leiderschap (Intranet)

Platform Goodhabitz

Op het online platform Goodhabitz kun je ook trainingen volgen zoals:

Trainingen EDI (Gelijkheid, Diversiteit en Inclusie)

Trainingen sociale veiligheid

Het Dilemmaspel

Om elkaar met het nodige respect en waardigheid te behandelen, moeten we open over problemen kunnen praten en een veilige ruimte creƫren voor een constructieve dialoog. Het Dilemmaspel helpt daarbij.

Lees meer over het Dilemmaspel