Terugblik

De Universiteit Utrecht en het Utrechts Universiteitsfonds werken aan een betere wereld voor morgen. Dat doen we door complexe vraagstukken te onderzoeken, denkers en doeners te verbinden en ruimte te bieden aan studenten en alumni om zich te ontwikkelen. Maar dat kunnen we niet alleen. Daar hebben we de universitaire gemeenschap hard bij nodig! Samen delen we kennis, geven we tijd en geld om dit elke dag weer te realiseren.

Van 5 tot en met 10 juni vond de 2e editie van de Sharing Days plaats. Een week die volledig in het teken stond van bijzondere ontmoetingen op inspirerende plekken en waarin er diverse mogelijkheden waren om bij te dragen aan de groei en bloei van de Universiteit Utrecht. Alumni, studenten en medewerkers konden het vernieuwde Universiteitsmuseum testen, gingen aan de slag in de Botanische Tuinen,  of namen een kijkje achter de deuren van Janskerkhof 3, stapten op een SUP of lunchten in het anatomisch museum.

De Sharing Days gaan over geven, krijgen en delen. Dus vroegen we ook aandacht voor de Studenten in Nood die soms een financieel steuntje in de rug nodig hebben om hun opleiding af te ronden. Doneren kan nog steeds.

Doneer nu

Eva
Eén van de meest inspirerende activiteiten tijdens de Sharing Days was het optreden van Eva González Pérez in onze Collegetour. Zij is niet alleen bekend door haar cruciale rol als advocaat in de Toeslagenaffaire maar ook is zij onze Alumnus van het Jaar 2023. En daar zijn we trots op.

Eva vertelde over haar studie in Utrecht en natuurlijk over de misstanden bij de Belastingdienst. Het begon allemaal toen klanten van het gastouderbedrijf van Eva’s man werden geconfronteerd met verontrustende berichten van de Belastingdienst. We zijn intussen jaren verder. Met veel energie, passie en compassie nam ze het publiek mee langs anekdotes en inside informatie. Een affaire die nog steeds voortduurt en waar Eva met haar rechtvaardigheidsgevoel en doorzettingsvermogen een reddingsboei is voor veel gedupeerden.

Nieuwsgierig geworden? Neem hieronder een kijkje en krijg een impressie van het diverse programma van de Sharing Days.

  • Interview met alumnus van het Jaar 2023 Eva Gonzalez Perez