Future Food Utrecht

Future Food Utrecht biedt een platform waar wetenschappers en externe stakeholders door middel van uniek transdisciplinair onderzoek en onderwijs bijdragen aan de transitie in de voedselketen, voor een duurzamere wereld. Gezocht wordt naar katalysatoren voor verandering; kleine interventies met grote gevolgen. Onze ambitie is het streven naar een dieet dat zowel goed is voor onze planeet als voor alle bewoners.

Nieuws

Doug Hayden
13 april 2019
Een nieuw soort papier met cellulosevezels van enkele nanometers dik heeft de potentie om een duurzaam alternatief te worden voor plastic verpakkingen.
4 april 2019
Uit promotieonderzoek van Laura Wagenaar blijkt dat een dieet verrijkt met niet-verteerbare vezels de behandeling van voedselallergie kan verbeteren.
Food Trade
26 maart 2019
Het wereldwijde handelsnetwerk voor voedsel vergroot de veerkracht tegen terugkerende klimaatschommelingen concluderen onderzoekers van de Universiteit Utrecht.
RSS

Agenda

Delta
7 mei 2019 16:15 - 18:15
Oratie door Veena Srinivasan, bekleeder van de Prins Claus leerstoel voor haar onderzoek naar duurzame voedselproductie in Aziatische deltaregio's.
Faculty Club
15 mei 2019 18:00 - 21:00
De Faculty Club organiseert een table d'hôte met prof. dr. Denise de Ridder.
RSS