Om een duurzame toekomst mogelijk te maken hebben we een beter begrip nodig van ons systeem, Aarde. Bij de Universiteit Utrecht brengen we duurzaamheidsonderzoek bij elkaar van enkele moleculen tot complete planeten, waarbij we focussen op water, energie en een gezonde omgeving. Door onze expertise te bundelen, ontwikkelen we integrale oplossingen voor duurzaamheidsproblemen en verschaffen we kennis om bij te dragen aan een betere toekomst voor volgende generaties.

In het Nederlands is slechts een beperkte hoeveelheid informatie beschikbaar over het strategische thema Sustainability van de Universiteit Utrecht. Deze website is echter volledig beschikbaar in het Engels.

Sustainability is een van de vier strategische thema's van de Universiteit Utrecht.

Informatie over duurzaamheid en bedrijfsvoering: duurzame UU

 

Nieuws

23 mei 2017
De schade van de aardbeving in Nepal (2015) werd flink versterkt door een abnormale hoeveelheid sneeuw, zeggen onderzoekers van oa. de Universiteit Utrecht.
Logo van SustainaBul van Student voor Morgen.
19 mei 2017
De Universiteit Utrecht scoort dit jaar weer goed op de duurzaamheidsranglijst voor het hoger onderwijs, de SustainaBul.
logo inside out
10 mei 2017
Woningcorporatie Bo-Ex onderzoekt in het consortium “Inside Out” hoe haar hoogbouwflats energieleverend gemaakt kunnen worden.
RSS

Agenda

30
mei
30 mei 2017 16:30 - 19:00
Green Office Utrecht organiseert de Green Drinks om iedereen die de Green Office geholpen heeft te bedanken.
6
jun
6 juni 2017 12:00 - 13:00
Green Office Utrecht organiseert een lunchlezing met prof.dr. Bert de Vries over 'Postnormal science for sustainability'
7
jun
7 juni 2017 14:30 - 18:30
Green Office Utrecht organiseert opnieuw een kledingruil. Dé kans om je kledingkast te hernieuwen op een duurzame manier!
RSS