Om een duurzame toekomst mogelijk te maken hebben we een beter begrip nodig van ons systeem, Aarde. Bij de Universiteit Utrecht brengen we duurzaamheidsonderzoek bij elkaar van enkele moleculen tot complete planeten, waarbij we focussen op water, energie en een gezonde omgeving. Door onze expertise te bundelen, ontwikkelen we integrale oplossingen voor duurzaamheidsproblemen en verschaffen we kennis om bij te dragen aan een betere toekomst voor volgende generaties.

In het Nederlands is slechts een beperkte hoeveelheid informatie beschikbaar over het strategische thema Sustainability van de Universiteit Utrecht. Deze website is echter volledig beschikbaar in het Engels.

Sustainability is een van de vier strategische thema's van de Universiteit Utrecht.

Informatie over duurzaamheid en bedrijfsvoering: duurzame UU

 

Nieuws

Missing Maps Logo
25 april 2017
May 17th there will be a Mapathon Missing Maps event in the Koningsberger building, Utrecht.
Afbeelding van zonnepaneel
24 april 2017
Negentig hoogleraren verzoeken het nieuwe kabinet om snelle concrete duurzaamheidsstappen te zetten. Zij noemen twaalf concrete punten in een open brief.
prof. Guus Velders
20 april 2017
TIME Magazine heeft bijzonder hoogleraar Guus Velders verkozen tot één van de honderd invloedrijkste personen ter wereld.
RSS

Agenda

4
mei
4 mei 2017 17:00 - 18:30
Green Office UU Talks zijn korte presentaties in TED-Talks stijl van UU (PhD-)studenten over duurzaamheid.
8
mei
8 mei 2017 12:45 - 13:30
Het is cruciaal om toezicht te houden op de broeikasgassen die worden uitgestoten in de wereldwijde toeleveringsketen van biomassa, schrijft Chun Sheng Goh.
9
mei
9 mei 2017 16:00 - 17:30
Green Office organiseert op dinsdag 9 mei Sustainability Café ‘CO2-strategie 2030'.
RSS