Bij de Universiteit Utrecht hebben we de unieke combinatie in huis van natuurwetenschappers, sociale wetenschappers en geesteswetenschappers die onderzoek doen naar de duurzaamheidstransitie. Door onze expertise te bundelen, ontwikkelen we integrale oplossingen die bijdragen aan een eerlijkere en duurzamere toekomst voor iedereen. We werken hierbij nauw samen met bedrijven, overheden en kennisinstellingen.

In het Nederlands is slechts een beperkte hoeveelheid informatie beschikbaar over het strategische thema Pathways to Sustainability van de Universiteit Utrecht. Deze website is echter volledig beschikbaar in het Engels.

Pathways to Sustainability is een van de vier strategische thema's van de Universiteit Utrecht.

Informatie over duurzaamheid en bedrijfsvoering: duurzame UU 

Nieuws

Zonnepaneel
17 oktober 2019
Het Utrecht Science Park van de Universiteit Utrecht is de eerste campus ter wereld waar het opladen en ontladen van elektrische auto’s mogelijk is
Buitenhof
9 oktober 2019
Maarten Hajer van de Universiteit Utrecht ging bij Buitenhof in discussie over ‘Nederland na de zeespiegelstijging’.
kolencentrale
8 oktober 2019
Onderzoekers van o.a. het IIASA en de Universiteit Utrecht concluderen dat toekomstige energievoorziening in ontwikkelingslanden in Azië onzeker is.
RSS

Agenda

21
okt
21 oktober 2019 20:30 - 22:00
De biodiversiteit gaat in rap tempo achteruit. Wat houdt ons tegen effectieve maatregelen te treffen? Met o.a. bioloog prof. Merel Soons.
31
okt
31 oktober 2019 16:15 - 17:15
Inaugurale rede prof. Wilfried van Sark van de Universiteit Utrecht: Integratie door differentiatie - de rol van zonne-energie in de samenleving
12
nov
12 november 2019 20:00 - 21:30
Terwijl het zee-ijs in de noordpool smelt, worden de spanningen rondom grondstoffen in de regio groter: een botsing tussen oost en west nadert.
RSS