Sustainability

Om een duurzame toekomst mogelijk te maken hebben we een beter begrip nodig van ons systeem, Aarde. Bij de Universiteit Utrecht brengen we duurzaamheidsonderzoek bij elkaar van enkele moleculen tot complete planeten, waarbij we focussen op water, energie en een gezonde omgeving. Door onze expertise te bundelen, ontwikkelen we integrale oplossingen voor duurzaamheidsproblemen en verschaffen we kennis om bij te dragen aan een betere toekomst voor volgende generaties.

In het Nederlands is slechts een beperkte hoeveelheid informatie beschikbaar over het strategische thema Sustainability van de Universiteit Utrecht. Deze website is echter volledig beschikbaar in het Engels.

Sustainability is een van de vier strategische thema's van de Universiteit Utrecht.

Informatie over duurzaamheid en bedrijfsvoering: duurzame UU

 

Nieuws

Radio garden
6 februari 2017
Podcast: hoogleraar Gert Jan Kramer betoogt dat politici eerlijker moet zijn over wat voor wereld ze voor zich zien bij een klimaatneutraal Nederland in 2050
31 januari 2017
Houtpellets verbranden levert binnen zes jaar klimaatwinst op, mits ze gemaakt worden van residuën, concluderen wetenschappers van de Universiteit Utrecht.
Appy Sluijs
25 januari 2017
Ammodo award voor Appy Sluijs
RSS

Agenda

22
feb
22 februari 2017 12:45 - 13:30
Promovenda Elisenda Bakker benadrukt dat het injectieproces bij ondergrondse langetermijn-CO₂-opslag niet tot bewegende, lekkende breuken mag leiden.
7
mrt
7 maart 2017 20:00 - 21:30
Ook wie het het beste voor heeft met de planeet zondigt weleens, weet omgevingspsycholoog prof. Linda Steg. Waarom is het zo moeilijk het goede te doen?
14
mrt
14 maart 2017 20:00 - 21:30
Plantenfysioloog prof. Michel Haring vertelt over de werkwijze van Monsanto. Hoe gevaarlijk zijn monopolies voor een duurzaam voedselsysteem?
RSS

Sustainability