Om een duurzame toekomst mogelijk te maken hebben we een beter begrip nodig van ons systeem, Aarde. Bij de Universiteit Utrecht brengen we duurzaamheidsonderzoek bij elkaar van enkele moleculen tot complete planeten, waarbij we focussen op water, energie en een gezonde omgeving. Door onze expertise te bundelen, ontwikkelen we integrale oplossingen voor duurzaamheidsproblemen en verschaffen we kennis om bij te dragen aan een betere toekomst voor volgende generaties.

In het Nederlands is slechts een beperkte hoeveelheid informatie beschikbaar over het strategische thema Sustainability van de Universiteit Utrecht. Deze website is echter volledig beschikbaar in het Engels.

Sustainability is een van de vier strategische thema's van de Universiteit Utrecht.

Informatie over duurzaamheid en bedrijfsvoering: duurzame UU

 

Nieuws

10 oktober 2018
Voor wie onze interactieve expositie op de Dag van de Duurzaamheid heeft moeten missen: bekijk ons beeldverslag!
10 oktober 2018
Voor het vijfjarig bestaan van Green Office Utrecht geeft Universiteit Utrecht een te gek verjaardagscadeau: een Tiny Forest op de Uithof!
Mark Sanders
10 oktober 2018
In een uurtje tijd praat Dr. Mark Sanders je bij over de kersverse winnaars van de Nobelprijs voor de Economie 2018: William Nordhaus en Paul Romer.
RSS

Agenda

18
okt
18 oktober 2018 16:00 - 17:00
2018 Debye Annual Lecture door prof. dr. Monika Ritsch-Marte
6
nov
6 november 2018 14:00 - 15:45
Hoe verdelen we in Europa de beschermingsmaatregelen en herstelwerkzaamheden bij overstromingen? Willemijn van Doorn-Hoekveld spreekt hierover op een seminar.
RSS