Om een duurzame toekomst mogelijk te maken hebben we een beter begrip nodig van ons systeem, Aarde. Bij de Universiteit Utrecht brengen we duurzaamheidsonderzoek bij elkaar van enkele moleculen tot complete planeten, waarbij we focussen op water, energie en een gezonde omgeving. Door onze expertise te bundelen, ontwikkelen we integrale oplossingen voor duurzaamheidsproblemen en verschaffen we kennis om bij te dragen aan een betere toekomst voor volgende generaties.

In het Nederlands is slechts een beperkte hoeveelheid informatie beschikbaar over het strategische thema Sustainability van de Universiteit Utrecht. Deze website is echter volledig beschikbaar in het Engels.

Sustainability is een van de vier strategische thema's van de Universiteit Utrecht.

Informatie over duurzaamheid en bedrijfsvoering: duurzame UU

 

Nieuws

Alternatieve scenario's
13 april 2018
Onderzoekers van de Universiteit Utrecht en PBL concluderen dat het klimaatakkoord met met minder negatieve emissies kan worden gehaald dan wordt aangenomen.
Minister Van Engelshoven en de tien hoofdaanvragers van de gehonoreerde Roadmap-projecten
12 april 2018
De faculteit Bètawetenschappen is betrokken bij vier projecten uit de Nationale Roadmap Onderzoeksfaciliteiten
6 april 2018
Prof. dr. Frank Biermann van de Universiteit Utrecht heeft een ERC Advanced Grant ontvangen voor zijn onderzoek naar de Sustainable Development Goals.
RSS

Agenda

23
apr
23 april 2018 20:00 - 22:00
Pitch competitie Breaking Science 2018 - Finale
24
apr
24 april 2018 11:00 - 12:30
Klimaatverandering vergroot de welvaartskosten dramatisch. Het is ook een versneller van de volatiliteit van de belangrijkste macro-economische variabelen.
24
apr
24 april 2018 16:30 - 18:30
Doe ook mee in een nieuw netwerk om van Utrecht de modelregio in de transitie naar een duurzame, gezonde, stedelijke voedselomgeving te laten zijn.
RSS