Grote Wetenschapsdag

Tijdens de Grote Wetenschapsdag gaan basisscholen in heel Nederland aan de slag met wetenschap en technologie in de klas. De dag vindt één keer per jaar plaats op een woensdagochtend in de herfst, in de klas zelf, uitgevoerd door de leerkracht. 

Grote Wetenschapsdag 2019

Met de Grote Wetenschapsdag willen we basisschoolleerkrachten inspireren om wetenschap in de klas te brengen via onderzoekend leren. Ieder jaar komt er een ander wetenschappelijk thema aan bod, die je gemakkelijk in de klas kan behandelen via onderzoekend lesmateriaal. Zo laat je jouw groep (verder) kennis maken met wetenschap en technologie. 

Groene criminaliteit

Waarom worden dieren gesmokkeld? Hoe is dierensmokkel georganiseerd? En wat gebeurt er precies bij het illegaal smokkelen van dieren? Tijdens de Grote Wetenschapsdag op 2 oktober 2019 gaan leerlingen uit groep 5/m 8 aan de slag met het onderzoek van Daan van Uhm van de Universiteit Utrecht. Hij doet onderzoek naar 'groene criminaliteit': het illegaal smokkelen en verhandelen van dieren en ander natuurlijk materiaal, bijvoorbeeld neushoornhoorns, kaviaar en hout.