Proeven aan studeren

Studenten van de Universiteit Utrecht laten kinderen uit groep 6 t/m 8 in vlogs proeven aan hun studie en geven tips om thuis een eigen proef op te zetten.

In elke video vertelt een student kort over zijn/haar studie. Daarnaast krijgen kinderen een tip om thuis of in de tuin zélf aan de slag te gaan met een onderzoekje. 

Hou ons op de hoogte

We horen én zien graag hoe de onderzoekjes gaan! We vinden het daarom heel leuk als er foto’s, filmpjes en reacties naar ons worden gemaild of als we worden getagd op Instagram, Facebook of Twitter.

Askin - Geschiedenis

Wil jij deze proef zelf thuis doen en net als Askin geschiedenis schrijven? Maak zelf een historische bron! Bekijk de volledige uitleg onder de video op YouTube.

Arthur - Geneeskunde

Arthur heeft geneeskunde gestudeerd en onderzoekt hoe melk kan helpen bij het voorkomen van luchtweginfecties. Jij kunt net als Arthur eiwitten uit je glas melk halen! Bekijk de volledige uitleg onder de video op YouTube.

Tobias - Italiaanse Taal en Cultuur

Wil jij deze proef zelf thuis doen en net als Tobias de Italiaanse taal onderzoeken? Ontcijfer dan welke Nederlandse woorden van de Italiaanse woorden ‘bandire’ en ‘banca rotta’ afgeleid zijn. Bekijk de volledige uitleg onder de video op YouTube!

Bastiaan - Biomedische Wetenschappen

Wil jij deze proef zelf thuis doen en net als Bastiaan onderzoek doen naar hoe je lichaam in elkaar zit? Maak dan net als in de video de pezen in je hand na. Bekijk de volledige uitleg onder de video op YouTube!

Najoua - Rechten

Wil jij deze proef zelf uitproberen? Doe dan net als Najoua onderzoek naar kinderrechten en maak je eigen lijst met kinderrechten! Bekijk de volledige uitleg onder de video op YouTube!

Karima - Sociale geografie en planologie

Wil je deze proef zelf uitproberen? Ga dan net als Karima aan de slag als planoloog en richt je eigen wijk opnieuw in! Bekijk de volledige uitleg onder de video op YouTube.

Marit - Literatuurwetenschappen

Wil je deze proef zelf proberen? Onderzoek dan net als Marit hoe verhalen veranderen als ze in een andere vorm gegoten worden. Bekijk de volledige uitleg onder de video op YouTube!

Jiska - Biologie

Wil je deze proef zelf proberen? Onderzoek dan zelf wat schimmels nodig hebben om te groeien! Pak bijvoorbeeld twee sneetjes brood en leg ze op verschillende plekken. Bekijk de volledige uitleg onder de video op YouTube!