Slimme Gasten

Wist je dat er een heleboel slimme gasten werken bij de Universiteit Utrecht, in het Wilhelmina Kinderziekenhuis en het UMC Utrecht? Deze onderzoekers zijn op zoek naar antwoorden op belangrijke vragen.

Op dinsdag 14 november 2023 van 11:00 - 12:00 gaan de onderzoekers op bezoek bij basisscholen in de buurt van Utrecht, om kennis te maken met groep 5, 6, 7 en 8 en leerlingen te vertellen over hun werk.

Een uur lang gaan de Slimme Gasten actief aan de slag met de klas en kunnen de leerlingen al hun vragen stellen. Wat doet een wetenschapper precies, en waarom? Hoe vind je betrouwbare antwoorden op je vragen? En wanneer ben je eigenlijk een ‘slimme gast’? De klas en de onderzoeker komen er tijdens het bezoek samen achter dat ‘slim zijn’ vele vormen heeft, en dat al die talenten nodig zijn. De Slimme Gasten gaan in duo’s naar school, elke Slimme Gast krijgt een andere klas.

Lesmateriaal

In voorbereidend lesmateriaal (facultatief) ontdekken leerlingen meer over de uiteenlopende talenten van verschillende onderzoekers én van henzelf. Onderzoekers hebben allemaal een andere vraag die ze onderzoeken, en doen dat op hun eigen manier. Ze zijn daardoor allemaal ergens anders goed in. In deze klas zitten ook allemaal kinderen die, net als onderzoekers, op hun eigen manier slim zijn.

Programma

Slimme Gasten is op dinsdag 14 november 2023, de Slimme Gasten bezoeken de klas van 11.00 - 12.00 uur.

Inschrijven

Wil jij ook twee (of vier, zes, …) Slimme Gasten op bezoek bij jou op school? Vul dan het aanmeldformulier in. Slimme Gasten is voor scholen in de regio Utrecht, maar buiten de stad Utrecht, op maximaal 30 minuten rijden vanaf het Utrecht Science Park (volgens Google Maps).

Meld jouw school aan

Ben je onderzoeker en wil je graag meedoen aan Slimme Gasten? Hier vind je meer informatie en het inschrijfformulier.

Organisatie

Slimme Gasten wordt georganiseerd door het Wetenschapsknooppunt, in samenwerking met het Wilhelmina Kinderziekenhuis.

Een jonge onderzoeker staat voor de klas tijdens Slimme Gasten