Alle Scholen Verzamelen!

Het programma Alle Scholen Verzamelen wordt georganiseerd door alle Wetenschapsknooppunten in Nederland. Het is een citizen science-project, speciaal gericht op kinderen.

Onderzoekers van de universiteit schakelen de hulp in van kinderen uit het hele land, om samen een onderzoeksvraag op te lossen. Leerlingen in groep 7 & 8 uit heel Nederland gaan gezamenlijk op één dag data verzamelen voor een echt wetenschappelijk onderzoek. Het project is alleen een succes als er zo veel mogelijk kinderen meedoen. Want hoe meer kinderen uit het hele land data verzamelen, hoe makkelijker je een enorme hoeveelheid informatie kunt verzamelen die representatief kan zijn voor Nederland . Met de resultaten die de kinderen verzamelen dragen ze dus een onmisbaar stukje bij aan een wetenschappelijk onderzoek. En al die leerlingen worden dan voor even een echte onderzoeker!

In 2022 was het thema 'Wij vinden'. Ongeveer 3000 kinderen van 76 basisscholen door heel Nederland deden onderzoek naar hun sociale omgeving. 

Meer informatie over Alle Scholen Verzamelen