Wetenschappers

Wij zoeken regelmatig wetenschappers die over hun onderzoek willen vertellen aan een jonge doelgroep. Een bezoek brengen aan een basisschool, pabostudenten ontmoeten of het begeleiden van een experiment voor kinderen is een uitdagende en leerzame oefening. Het brengt je terug naar de basis van je onderzoeksonderwerp.

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden bij het Wetenschapsknooppunt? Lees hieronder verder of neem contact met ons op.

ALPO- en pabostudenten op bezoek bij onderzoekers

Het Wetenschapsknooppunt werkt samen met de pabo en ALPO om studenten te laten zien wat wetenschap is, zodat zij dit in toekomstige werksituaties (in de basisschoolklas) kunnen gebruiken. Daarnaast willen we voor hen de drempel verlagen om contact te leggen met wetenschappers. Ben je wetenschapper en lijkt het je leuk om hieraan bij te dragen? Neem contact met ons op.

Meet the Professor

Tijdens Meet the Professor stappen hoogleraren van de Universiteit Utrecht op de fiets naar basisscholen in Utrecht. Leerlingen van groep 7 en 8 mogen hun prof 'de toga' van het lijf vragen, gewoon bij hen in de klas. Ben je hoogleraar en wil je meedoen met Meet the Professor? Ga naar de website voor meer informatie.

Slimme Gasten

Voor jonge onderzoekers is het programma Slimme Gasten de uitgelezen kans om hun onderzoek te delen met kinderen van de basisschool. In de training(en) vooraf leer je als onderzoeker alle skills, die je op de dag zelf in de praktijk brengt in de klas. Een uur lang ga je actief aan de slag en kunnen leerlingen al hun vragen stellen.

Vooraf leer je tijdens twee trainingen hoe je jouw onderzoek op een slimme en leuke manier met basisschoolleerlingen kunt delen. Je maakt hierbij ook je plan voor het bezoek. We raden aan beide trainingen te volgen. Dat scheelt voorbereidingstijd thuis, en het bereidt je optimaal voor op jouw bezoek. Hou de website in de gaten voor de datum waarop Slimme Gasten 2023 wordt georganiseerd. Bekijk op YouTube een impressie van Slimme Gasten 2022

Auke de Jong, onderzoeker bij het Westerdijk Instituut, vertelt over zijn onderzoek aan pabostudenten van de Hogeschool Utrecht