Wetenschappers

Wij zoeken regelmatig wetenschappers die over hun onderzoek willen vertellen aan een jonge doelgroep. Een bezoek brengen aan een basisschool, pabostudenten ontmoeten of het begeleiden van een experiment voor kinderen is een uitdagende en leerzame oefening. Het brengt je terug naar de basis van je onderzoeksonderwerp.

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden bij het Wetenschapsknooppunt? Lees hieronder verder of neem contact met ons op.

ALPO- en pabostudenten op bezoek bij onderzoekers

Het Wetenschapsknooppunt werkt samen met de pabo en ALPO om studenten te laten zien wat wetenschap is, zodat zij dit in toekomstige werksituaties (in de basisschoolklas) kunnen gebruiken. Daarnaast willen we voor hen de drempel verlagen om contact te leggen met wetenschappers. Ben je wetenschapper en lijkt het je leuk om hieraan bij te dragen? Neem contact met ons op.

Meet the Professor

Tijdens Meet the Professor stappen hoogleraren van de Universiteit Utrecht op de fiets naar basisscholen in Utrecht. Leerlingen van groep 7 en 8 mogen hun prof 'de toga' van het lijf vragen, gewoon bij hen in de klas. Bent u hoogleraar en wilt u meedoen met Meet the Professor? Ga naar de website voor meer informatie.

TOOLs
Onderzoeker Ilja Kocken vertelt over zijn onderzoek aan leerlingen van een basisschool in Utrecht