Wetenschappers

Wij zoeken regelmatig wetenschappers die over hun onderzoek willen vertellen aan een jonge doelgroep. Een bezoek brengen aan een basisschool, pabostudenten ontmoeten of het begeleiden van een experiment voor kinderen is een uitdagende en leerzame oefening. Het brengt je terug naar de basis van je onderzoeksonderwerp.

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden bij het Wetenschapsknooppunt? Lees hieronder verder of neem contact met ons op.

ALPO- en pabostudenten op bezoek bij onderzoekers

Het Wetenschapsknooppunt werkt samen met de pabo en ALPO om studenten te laten zien wat wetenschap is, zodat zij dit in toekomstige werksituaties (in de basisschoolklas) kunnen gebruiken. Daarnaast willen we voor hen de drempel verlagen om contact te leggen met wetenschappers.

Voor vrijdag 8 oktober 2021 van 10:45 – 11:45, donderdag 25 november 2021 en vrijdag 18 of 25 februari 2022 (exacte datum volgt), zijn we op zoek naar wetenschappers die het leuk vinden om hieraan mee te doen. Als je meedoet, ontvang je die dag een aantal studenten op je werkplek. Je vertelt over je onderzoek en zij stellen een paar vragen over het onderzoek. Je hoeft weinig voor te bereiden, en na het bezoek hoef je niets meer te doen. Als dank voor je inzet ontvang je een giftcard.

Aanmelden

Lijkt het je leuk om hier aan bij te dragen door een uurtje vrij te maken? Heel fijn! Je kunt je hieronder inschrijven om mee te doen aan één of meerdere data.

Aanmeldformulier

Meet the Professor

Tijdens Meet the Professor stappen hoogleraren van de Universiteit Utrecht op de fiets naar basisscholen in Utrecht. Leerlingen van groep 7 en 8 mogen hun prof 'de toga' van het lijf vragen, gewoon bij hen in de klas. Bent u hoogleraar en wilt u meedoen met Meet the Professor? Ga naar de website voor meer informatie.

TOOLs
Onderzoeker Ilja Kocken vertelt over zijn onderzoek aan leerlingen van een basisschool in Utrecht