Studenten

Het Wetenschapsknooppunt Utrecht werkt bij veel projecten samen met studenten. Bekijk de mogelijkheden hieronder.

Debuut

Proeven aan studeren

Studenten van de Universiteit Utrecht vertellen in video's over zijn/haar studie en geven een tip om thuis een eigen proef op te zetten. Zo kunnen kinderen uit groep 6 t/m 8 in vlogs proeven aan een studie. Hier vind je meer informatie over Proeven aan studeren. Wil jij ook een video maken over jouw studie? Neem contact met ons op!

Summerschool Junior

Bij Summerschool Junior ontdekken kinderen hoe leuk en fascinerend wetenschap is! Vier dagen lang is de Universiteit Utrecht het domein van jonge wetenschappers in de dop. Hier doen ze zélf onderzoek, bijvoorbeeld naar biodiversiteit, nepnieuws, chemische reacties en duurzaamheid. Wil jij Summerschool Junior organiseren, programma's ontwikkelen of in de zomervakantie twee weken op pad met leergierige kinderen? Hou de website in de gaten voor vacatures!

Stage lopen

Voor de ontwikkeling van lesmaterialen en evenementen zoeken we vaak stagiaires die enkele maanden betrokken zijn bij het Wetenschapsknooppunt. Er is veel ruimte voor eigen ideeën, en je krijgt uiteraard ondersteuning en begeleiding van ons. Neem gerust contact op als je interesse hebt!

Vrijwilliger

Misschien ben je niet op zoek naar een stage, maar heb je wel interesse in het werk van het Wetenschapsknooppunt. Als je graag een bijdrage wilt leveren aan onze projecten, nodigen we je van harte uit om contact met ons op te nemen.