Ervaringen van fellows

De deelnemende studenten aan de Utrecht Law Clinic heten 'fellows', hier vertellen een aantal van hen over hun ervaringen.  

Luna Kwanten

Luna was derdejaars rechtenstudent toen ze meedeed aan de Utrecht Law Clinic. "Ik vond dit heel goed te combineren met de studie rechten. Waar je de ene dag met je hoofd in de studieboeken zit, zit je de andere dag in een vergadering met een enthousiaste ondernemer te praten over interessante juridische onderwerpen. Het is de perfecte combinatie van ‘law in the books’ and ‘law in action’.

Jitske Mink

Jitske Mink, masterstudent Strafrecht & Privaatrecht

Jitske was masterstudent strafrecht en privaatrecht toen ze meedeed aan de Utrecht Law Clinic. "Het leven als fellow is zeer leerzaam, leuk en uitdagend. We mogen vanaf het eerste moment zelfstandig te werk gaan. De betreffende begeleider zit wel bij het eerste cliënt-gesprek, maar de fellows leiden het gesprek en adviestraject, mogen zelf met vragen komen, contact onderhouden en uiteraard met een advies komen." 

Raun Brandt

Raun Brandt, student aan de Universiteit Utrecht

Raun was masterstudent privaatrecht met als specialisatie het commercieel vermogensrecht toen hij meedeed aan de Utrecht Law Clinic. "Ik durf de stelling wel aan dat een jaar als fellow in veel gevallen waardevoller zal blijken dan een stage in de juridische praktijk. Je zit echt zelf achter het stuur. Zo kreeg ik, samen met Julia en Veerle, als eerste cliënt een Utrechtse start-up toegewezen met een vernieuwend product voor de markt van (met name) CV-ketels. Om een onderneming met een dergelijk – toch wel technisch – product te kunnen voorzien van een goed juridisch advies heb je veel informatie nodig en zul je veel gesprekken moeten voeren met cliënt. Gesprekken die je dus zelf insteekt."