Begeleiding door het Fellow Programma

Alle studenten die deelnemen aan de Utrecht Law Clinic, de fellows, volgen het 'Fellow Programma'.

Dit programma bestaat voor studenten uit twee achtereenvolgende onderdelen: de Law Clinic Training en de juridische advisering. 

Fase 1: Law Clinic Training

Alle fellows starten met de Law Clinic Training, die deel van het programma vindt plaats in de eerste twee maanden van de Utrecht Law Clinic. 
 
De training heeft als doel om jou klaar te stomen voor de adviseringsfase van de Clinic. Het programma bestaat uit een viertal interactieve workshops die om de twee weken zullen plaatsvinden. In deze workshops worden jouw juridische en een aantal praktische vaardigheden getraind.
 
Juridische professionals uit de praktijk, universitaire docenten,  advocaten en notarissen, zullen jou wegwijs maken in het schrijven van memo’s, juridisch onderzoek, ethische aspecten van advisering, en de relatie met de cliënt, enz.

Meer informatie over training

Lees meer over de trainingsfase van de Utrecht Law Clinic in dit verslag van de lichting 2020-2021. In workshops met experts worden de Fellows klaargestoomd voor de adviespraktijk.

Fase 2: Juridische advisering

Na afronding van het Fellow programma ga je, vaak in groepsverband, aan de slag met de juridische uitdagingen van jonge ondernemers. Dit betekent dat je samen met een andere fellow (onder begeleiding van een juridische professional) mee gaat naar een cliënt, een advies opstelt, daar feed-back op krijgt en dat je dit advies vervolgens uitbrengt aan deze cliënt. Tijdens dit traject word je intensief begeleid door de medewerkers van de Universiteit Utrecht en Van Benthem en Keulen.
 
Op deze manier zal je - afhankelijk van de omvang van elk advies - een aantal ondernemers helpen met de juridische uitdagingen waar zij tegen aanlopen in hun dagelijkse werkzaamheden. Tegelijkertijd doe jij waardevolle praktijkervaring op die je kan helpen met de volgende stap in jouw carrière.