Voor studenten

Studenten praten met elkaar

Als rechtenstudent doe je in de Utrecht Law Clinic waardevolle praktijkervaring op, die je carrièreperspectieven vergroot en je maatschappelijke betrokkenheid versterkt.

Wat houdt het programma in?

Als je wordt geselecteerd om deel te nemen aan de Utrecht Law Clinic, dan verbind jij je voor één studiejaar aan de clinic als fellow. Als fellow zal je meerdere malen onder begeleiding van een advocaat een juridisch advies uitbrengen aan een cliënt.

Professionele begeleiding

Het Fellow programma van de Utrecht Law Clinic bestaat voor studenten uit twee onderdelen: de Law Clinic Training en de juridische advisering. 

Studenten die deelnemen aan de Law Clinic, de fellows, volgen het 'Fellow Programma'. Dit programma traint jouw juridische vaardigheden op diverse gebieden (adviesvaardigheden, omgang met cliënten en andere rechtshulpverleners, commerciële vaardigheden, tuchtrecht, enz.).

Het fellow programma mondt uit in het geven van juridische adviezen aan bestaande ondernemingen. Samen met een kleinschalige groep studenten ga je aan de slag met juridische uitdagingen van ondernemers uit de regio Utrecht. Je adviseert over uiteenlopende rechtsgebieden zoals het rechtspersonenrecht, contractenrecht, aansprakelijkheidsrecht, arbeidsrecht, bestuursrecht of het aanbestedingsrecht. Daarin word je intensief begeleid door de medewerkers van de Universiteit Utrecht en Van Benthem & Keulen.

Wat levert het jou op?

Een berg aan waardevolle praktijkervaring, kennis, referenties en nuttige contacten. Dit komt ten goede aan je juridische carrière. Bovendien toon je jouw maatschappelijke betrokkenheid. De werkzaamheden voor Law Clinic zijn vrijwillig en er staan geen ECTS tegenover. Alleen Bachelor studenten kunnen 7,5 ECTS krijgen voor deelname aan de Clinic. 

Deelnemende studenten aan de Utrecht Law Clinic vertellen wat ze eraan gehad hebben.