Save the date: Onderwijsparade 10 maart 2022 – Innovation and scholarship: driving force of our education

Op donderdag 10 maart 2022 vindt de jaarlijkse Onderwijsparade plaats. Tijdens deze dag zet de Universiteit Utrecht haar onderwijs in de spotlights. De docentenprijzen worden bekendgemaakt, er zijn lezingen en workshops over het thema Innovation and scholarship: driving force of our education.

De jaarlijkse Onderwijsparade vormt een platform voor dialoog tussen studenten, docenten en medewerkers over ons universitaire onderwijs. Het thema onderwijsinnovatie wordt uitgelicht en bediscussieerd: research informed innovaties, waarbij docenten of studenten aan het roer stonden. Naast het tonen van inspirerende voorbeelden, worden docenten geholpen om ideeën om te zetten in innovatieprojecten.

Save the date

Zet de Onderwijsparade 2022 direct in je agenda via deze link! De Onderwijsparade 2022 vindt plaats in het Academiegebouw, met indien nodig een hybride of online alternatief. De Onderwijsparade 2022 begint om 10:00 en vanaf 17:00 uur is er een borrel.

Draag jij bij?

Eén van de onderwerpen is research informed onderwijs: Scholarship of Teaching and Learning, waarin disciplinaire, praktische en wetenschappelijke kennis over onderwijs worden gecombineerd om meer inzicht te krijgen in het leren van studenten. We nodigen docenten uit projecten te presenteren die zich richten op het bevorderen van het leren van studenten en die op een systematische manier zijn geëvalueerd. Voor dergelijke projecten kan nu een abstract worden ingediend. Docenten van geselecteerde abstracts wordt gevraagd een poster en online pitch uit te werken voor de conferentie. Zend je bijdrage voor deze call in vóór vrijdag 14 januari 2022, 17:00 uur.