Profileringscursus Strafrecht start dit najaar

Ook dit najaar start, zoals gebruikelijk, een nieuwe editie van de Profileringscursus Strafrecht. Deze opleiding bouwt voort op de (minor en) major Strafrecht van de Beroepsopleiding voor Advocaten van de NOvA. De cursus geldt als voorbereiding voor de Specialisatie Opleiding Strafrecht. In vijf bijeenkomsten zal het hele spectrum van het straf(proces)recht aan de hand van recente jurisprudentie behandeld worden.  

Doelgroep

De opleiding richt zich op advocaten die beschikken over een stageverklaring. Tevens dienen zij in de voorgaande twee jaar een VSO-cursus strafrecht (of andere strafrechtcursussen) gevolgd te hebben waarvoor in totaal ten minste 10 Orde-opleidingspunten zijn gegeven.

Programma

Tijdens de opleiding wordt o.a. ruimschoots aandacht besteed aan:

• De positie van de raadsman en de strategische en ethische afwegingen waarvoor die gesteld kan worden;
• Het opstellen van adequate processtukken;
• De structuur en chronologie van het strafproces en de dagelijkse praktijk alsmede de wijze waarop deze elkaar kunnen beïnvloeden.

Interesse? Er zijn nog enkele plekken beschikbaar.

Meer weten?

De Profileringscursus Strafrecht wordt uitgevoerd door het Willem Pompe Instituut voor Strafrechtwetenschappen van de faculteit Recht, Economie en Organisatie van de Universiteit Utrecht in samenwerking met de afdeling Executive onderwijs van deze faculteit. Heeft u vragen over deze opleiding? Neem contact met ons op via Executiveonderwijs.REBO@uu.nl of 030 253 8777. 

Programma en aanmelden