Podcast Future of Work: Hoe gaan we om met structurele werkdruk?

Glenn van der Burg, Evelien van Leeuwen, Toon Taris.
Glenn van der Burg, Evelien van Leeuwen, Toon Taris.

Ziekteverzuim en werkdruk zijn nauw met elkaar verbonden. Nog even doorzetten, zul je wellicht denken? Even betere prioriteiten stellen tot we weer kunnen beschikken over extra collega’s. Maar wat als de arbeidsmarkt structureel krap blijft? Gaat dat voor een vicieuze cirkel zorgen van werkdruk en ziekteverzuim?

We moeten vandaag keuzes maken om in de toekomst te kunnen omgaan met structurele werkdruk en verzuim te kunnen voorkomen. Voor antwoorden op vragen rond deze thema's spreekt Glenn van der Burg met Toon Taris, hoogleraar arbeids- en organisatiepsychologie aan de Universiteit Utrecht; en dr. Evelien van Leeuwen, management Consultant bij Bisnez, voormalig onderzoeker Bestuurs- en Organisatiewetenschap aan de Universiteit Utrecht.

Over de Future of Work podcast

Onderzoekers van de Future of Work van de Universiteit Utrecht delen, samen met mensen uit de praktijk, de nieuwste inzichten over werk én de actualiteit in deze maandelijkse podcast. Hij wordt gemaakt in samenwerking met People Power, een programma op New Business Radio. 

Luisteren en abonneren

Je kunt de Future of Work podcast ook op Spotify beluisteren, bij Apple Podcasts, Google Podcasts en op Soundcloud. Elke maand wordt één aflevering van het programma People Power gemaakt door de Future of Work hub van de Universiteit Utrecht. 

Wil je op de hoogte blijven van alle podcasts? Meld je dan aan voor People Power op WhatsApp. Sla het nummer 06 45 66 75 48 op in je contacten en stuur een bericht “PODCAST AAN”, dan houden wij jou op de hoogte over nieuwe afleveringen.

Elke maandag van 15 tot 17 uur hoor je People Power op New Business Radio. Wil jij de programma’s gratis en automatisch op je mobiel? Abonneer je hier op de Podcast

Wil je weten hoe je onze podcast op je iPhone, Android, Computer of SONOS krijgt, klik dan hier voor onze handleiding.