Marian Jongmans nieuwe vicedecaan bij Sociale Wetenschappen

Per 1 januari 2018 krijgt de faculteit Sociale Wetenschappen (FSW) een nieuwe vicedecaan Graduate onderwijs: Marian Jongmans. Marian  is de opvolgster van Marcel van Aken, die sinds 1 september decaan is van de faculteit. 

Marian Jongmans

Marian Jongmans (1964) is een vertrouwd gezicht binnen de faculteit. Sinds 2001 vervult ze de functie van hoogleraar Pedagogiek, in het bijzonder de Gehandicaptenzorg. Bovendien is ze hoofd van het departement Educatie & Pedagogiek. 

Ervaring

Als vicedecaan krijgt Marian de verantwoordelijkheid voor de Graduate School of Social and Behavioural Sciences, en daarmee voor alle master- en PhD-opleidingen van de faculteit. “Ik heb me de afgelopen jaren op verschillende manieren beziggehouden met het masteronderwijs van Pedagogiek: als docent, als mastercoördinator en ook als departementshoofd. Die ervaring neem ik graag mee naar mijn nieuwe rol. Ik kijk er erg naar uit om me vanaf januari op facultair niveau in te zetten voor het masteronderwijs.”   

FSW en WKZ

Marian werkt behalve bij FSW ook als gezondheidszorgpsycholoog op de afdeling Neonatologie van het Wilhelmina Kinderziekenhuis (WKZ). Blijft ze vanaf januari nog heen en weer pendelen tussen FSW en het WKZ? “Dat is wel de bedoeling; ik vind het geweldig om mijn bestuurlijke taken te combineren met mijn hands-on-taken in het begeleiden van gezinnen. Juist die combinatie geeft me heel veel energie.”