Green Challenges: Dien een projectidee in om de duurzaamheid van de UU te verbeteren

Ben jij een student of medewerker van de UU met een idee om onze campus (sociaal of ecologisch) duurzamer te maken?

Dien je idee in voor de Green Challenges-campagne! De winnaars ontvangen ondersteuning van de Green Office zodat hun project mogelijk geimplementeerd kan worden en een financiële bijdrage om het project verder te brengen. Daarnaast krijgen de winnende teams de kans om hun idee aan andere Europese universiteiten in het netwerk van UNI-ECO te presenteren tijdens de Uni-Eco Conferentie in het voorjaar van 2022, hier in Utrecht.

Green Challenges is gelanceerd door UNI-ECO, in samenwerking met verschillende universiteiten waaronder de Universiteit Utrecht, via de Green Office.

Wat krijg jij er voor terug?

Als jouw idee wordt geselecteerd, zou jouw (mini)project daadwerkelijk uitgevoerd kunnen worden en ontvangt je tussen de €500 en €2000 aan financiering om het verder te ontwikkelen.

Je team krijgt toegang tot een speciale online ruimte waar je informatie kan inwinnen, ideeën kan uitwisselen en de uitvoering van het (mini)project kan coördineren.

Bovendien kun je worden uitgenodigd voor de Uni Eco Conferentie in het voorjaar van 2022 in Utrecht, waar je teamleider of een van je teamleden je project kan presenteren aan teams van andere universiteiten.

Hoe deelnemen?

Stel een team samen van 2-5 personen. Je kunt ook een project indienen dat al is begonnen. Heb je een leuk idee of project maar nog geen team? Mail de Green Office op greenoffice@uu.nl en dan kijken wij of we teamgenoten voor je kunnen vinden. 

Aanvragen moeten worden ingediend binnen het speciale platform van de UNI-ECO project website voor 2 januari 2022

Je projectidee moet passen binnen een van de vier volgende thema's, die lichtjes werden aangepast aan de behoeften van de UU:

  • Betrokkenheid creëren bij de SDG's en duurzaamheid in het algemeen
  • Biodiversiteit beschermen of vergroten (we zijn specifiek op zoek naar idëeen die onze indirecte impact op biodiversiteit wereldwijd aanpakken)
  • Efficient gebruik van hulpbronnen (zoals water en electriciteit)
  • Circulaire economie

Zorg ervoor dat je idee:

  • haalbaar is
  • van hoge kwaliteit
  • en origineel

Je moet student of medewerker van de UU zijn om mee te doen.

Download de voorwaarden van de wedstrijd hier: Green Challenge conditions.

Het UNI-ECO-project is een initiatief van de Universiteit van Montpellier in samenwerking met de Universiteit van Barcelona, de Universiteit Utrecht (via de Green Office), de Eötvös Loránd Universiteit in Boedapest en Trinity College Dublin (alle leden van de CHARM-EU European Universities alliance), evenals het universitaire netwerk UNIMED en de NGO CESIE.

De Green Office is de plek waar jonge geesten de handen ineenslaan om de duurzame ontwikkeling van de Universiteit Utrecht te ondersteunen.