Drie nieuwe masterprogramma’s voor Rechten gelanceerd

Op de mastersite van de UU zijn deze week drie nieuwe masterprogramma’s van Rechten live gegaan voor de werving van studenten. Deze programma’s zullen september 2020 van start gaan. Alle drie programma’s zijn thematische masters die inhaken op wat er in de huidige maatschappij speelt.

Namens het bestuur van rechtsgeleerdheid zegt Michiel Luchtman, nieuwe onderwijsdirecteur van de masteropleidingen per 1-9-19, het volgende over de nieuwe masterprogramma’s:
'Deze drie nieuwe programma's zijn tot stand gekomen door de inzet van vele collega's binnen het departement en de faculteit. Ze maken het juridische onderwijs in Utrecht nog aantrekkelijker voor studenten. Maar de start van de programma's is ook een prachtige kans om, gecentreerd rondom drie grote actuele maatschappelijke thema's, het Utrechtse onderwijs en onderzoek op elkaar te laten aansluiten. In de programma's werken immers collega's van verschillende disciplines nauw met elkaar samen. Zo versterken we ook ons multidimensionale onderzoek. Bovendien worden we aantrekkelijker voor toekomstige buitenlandse studenten en collega's die nieuwe kennis, ideeën en inspiratie naar Utrecht zullen brengen.'