Dialogen – onderzoek van Community Arts Lab Utrecht

Dialogen. Community Arts Lab
 

Dialogen is een boek met nog niet eerder gepubliceerd onderzoek van Community Arts Lab Utrecht (CAL Utrecht) van de afgelopen zeven jaar. In tegenstelling tot veel andere Nederlandse publicaties over community arts, die vooral focussen op de sociale dimensie, staan in Dialogen de kunstenaars centraal.

Dr. Eugene van Erven (Media- en Cultuurwetenschappen) kijkt samen met kunstenaars en deelnemers terug op een aantal projecten om te bekijken wat die projecten betekend hebben. Bij het boek hoort een dvd gemaakt door Lotte de Man en Margreet Zwart. Het boek wordt op 20 juni gepresenteerd tijdens het Community Arts Lab festival. Het eerste exemplaar wordt in ontvangst genomen door decaan Wiljan van den Akker en wethouder Gilbert Isabella.

Onderzoek naar Community Art

Het Community Arts Lab van Vrede van Utrecht doet onderzoek naar community arts-projecten in Nederland. Nu het einde van CAL Utrecht in zicht komt, publiceren de onderzoekers een aantal van die onderzoeken. Daarbij kijken zij samen met makers en deelnemers terug op de projecten.