De Visibility Check: verbeter uw online zichtbaarheid

Bibliotheek lanceert nieuwe tool

Als wetenschapper is het belangrijk dat vakgenoten en andere geïnteresseerden u en uw werk online weten te vinden. Hoe zichtbaarder uw werk, hoe groter het bereik. Is uw onderzoek voldoende zichtbaar voor uw collega-onderzoekers? Investeer twee minuten van uw tijd en doe de test met behulp van de Visibility Check!

Om als wetenschapper impact te hebben, moet u eerst gezien worden als wetenschapper. De bibliotheek heeft de Visibility Check ontwikkeld, een handige tool waarmee u binnen enkele minuten kunt nagaan wat u al heeft gedaan om uw werk zichtbaar te maken en wat u kunt doen om dit te verbeteren.

Beter zichtbaar

Wilt u weten wat u kunt doen om uw publicaties beter voor het voetlicht te brengen? Hoe zet u social media in om uw recentste publicatie aan te kondigen? Hoe voorkomt u naamsverwarring? Bij welke netwerken kunt u zich het best aansluiten? Hoe belangrijk is eigenlijk een profielpagina?

Na het doorlopen van deze en andere vragen in de Visibility Check, wordt uw score berekend. Zo krijgt u snel inzicht in hoe goed u en uw werk gevonden worden.

Thanks! This tool is very helpful in providing an overview of the way in which I can enhance my academic visibility.

Corina Breukink

Tips&tricks

In de Visibility Check volgt u praktische stappen om uw online zichtbaarheid te verbeteren. Bij ieder onderwerp vindt u uitleg en handige verbetertips. Mocht u behoefte hebben aan meer informatie, dan kunt u direct contact opnemen voor advies op maat.

Prijswinnend idee

Het idee van een Visibility Check is bedacht door Iris van der Knaap en Dafne Jansen, twee medewerkers van de Universiteitsbibliotheek Utrecht. Tijdens een landelijke Pecha Kucha-bijeenkomst waarin bibliotheken voor hoger onderwijs hun innovatieve ideeën presenteerden, kwam hun idee van een visibility check als winnaar uit de bus.

Doe de check
Meer informatie
Visibility Check