3 mei 2019

Wezenlijke wijziging: schieten op een bewegend doelwit?

Bestek – de Aanbestedingspodcast: tweede aflevering

Bestek podcast logo

In de tweede aflevering van Bestek bespreekt mr. Dr. Willem Janssen van de Universiteit Utrecht met mr. Erik Plas het leerstuk van de wezenlijke wijziging. Erik promoveert op dit onderwerp en heeft inmiddels al een paar artikelen over dit onderwerp gepubliceerd.

De gedachte achter dit leerstuk is dat wezenlijke wijzigingen van een overheidsopdracht moeten leiden tot een her-aanbesteding of contractbeëindiging. Dit is bijvoorbeeld het geval wanneer er sprake is van een aanzienlijke verruiming van het toepassingsgebied van de opdracht of als dat tot een andere selectie van inschrijvingen had geleid. Soms is een her-aanbesteding daarentegen niet nodig, bijvoorbeeld als de wijziging is voorzien of als de waarde van de wijziging gering is.

In deze aflevering worden een paar vraagstukken behandeld die spelen bij de wezenlijke wijziging, en worden een aantal voorlopige conclusies bediscussieerd van het proefschrift onderzoek van Erik.

Luister hier naar deze aflevering:

Blijft op de hoogte

Abonneer je op 'podcast alerts' op de website van Bestek, dan krijg je een automatische update als er een nieuwe aflevering is.