Toelating en aanmelden

Op deze pagina kun je alle informatie vinden die je nodig hebt om erachter te komen of je toelaatbaar bent voor deze opleiding en wat je nodig hebt om je in te schrijven.

Toelating

Bekijk hier of je toelaatbaar bent voor deze opleiding. Kies daarvoor de situatie die voor jou geldt.

Wat heb je voor diploma?

Selectie

Biomedische wetenschappen in Utrecht is een opleiding met numerus fixus. Dit betekent dat niet iedereen die Biomedische wetenschappen in Utrecht wil studeren, kan worden toegelaten. Voor het studiejaar 2024-2025 zijn er 175 plaatsen beschikbaar.

Je kunt alleen voor de opleiding worden geplaatst via de selectieprocedure. Hieraan mag je meedoen met een buitenlands diploma. Je kunt echter alleen geplaatst worden als je diploma voldoet aan de ingangseisen voor Biomedische wetenschappen in Utrecht.

Alles wat je moet weten over deze selectieprocedure hebben we voor je op een plek gezet. Als je na het lezen van alle informatie nog vragen hebt, kijk dan even bij onze veelgestelde vragen of neem contact met ons op.

Bekijk de selectieprocedure

Inschrijven

Bekijk hier hoe jij je kan inschrijven voor deze opleiding.

Ik wil mij inschrijven met

Keuze gemaakt?

Wil je de bachelopleiding Biomedische wetenschappen gaan volgen? Dan doe je eerst een inschrijvingsverzoek via Studielink.

Meld je aan via Studielink