Hoe ontstaan ziekten en hoe kunnen we ze bestrijden? Hoe zit een gezond mens in elkaar? Biomedische wetenschappen gaat over verstoringen in het lichaam. 

Onderzoeksgericht

Als biomedisch wetenschapper moet je eerst weten wat een normaal proces is om te kunnen bepalen wat een verstoring is. Daarnaast zoek je naar de oorzaak van ziekten en leer je over bacteriën, virussen, lichaamsvreemde stoffen en erfelijke eigenschappen. De studie richt zich vooral op onderzoek. Je komt dus niet rechtstreeks in contact met patiënten.

Moleculaire biologie van de cel

In het eerste jaar leer je hoe mensen en andere zoogdieren in elkaar zitten en verdiep je je in cellen, weefsels, moleculen en organismen. In het tweede en derde jaar volg je het vak onderzoeksmethoden en heb je de keuze uit onder andere voortgezette celbiologie, virologie, neurowetenschappen en regenerative medicine. Naast het opdoen van biomedische kennis en het verrichten van onderzoek, komen ook wetenschapscommunicatie, -educatie en management aan bod, zoals in de cursussen doceren via het dna-lab en entrepreneur het geval is.

Iets voor jou?

Vind je biologie leuk op school en ben je geboeid door natuur- en scheikunde? Ben je geïnteresseerd in medische ontwikkelingen en voel je je aangetrokken tot onderzoek op het snijvlak van geneeskunde en biologie? Dan is Biomedische wetenschappen iets voor jou!

Doe tijdens de open dag mee aan onze quiz!
Sporttas Utrecht University

Op vrijdag 16 of zaterdag 17 november 2018 kun je tijdens de Bachelor Open Dagen meedoen aan de quiz van Biomedische wetenschappen. Daarmee maak je kans op deze prachtige tas! De antwoorden verschijnen na de open dag op deze pagina. 

Bekijk de antwoorden van vrijdag 16 november

Antwoorden quiz 16 november: 1A, 2D, 3D, 4B, 5A en 6C.

Bekijk de antwoorden van zaterdag 17 november

Antwoorden quiz 17 november: 1D, 2B, 3A, 4D, 5C en 6A.

Samenvatting

Vorm:
Voltijd
Voertaal:
Nederlands
Tijdsduur:
3 jaar
Studiepunten:
180
Begin:
September
Collegegeld:
  • Nederlandse en andere EU/EEA studenten (wettelijk tarief – voltijd 2019-2020): € 2.083
  • Instellingstarief 2019-2020: € 11.680 (EU), € 13.300 (niet-EU)
Aangeboden door:
Geneeskunde
Titulatuur: Dit bachelorprogramma is officieel geregistreerd onder de opleidingsnaam
BSc (Bachelor of Science)
Croho-code:
56990