Vraag je je af wat de invloed van het coronavirus zal zijn op het volgen van jouw studie? Bekijk de informatie specifiek van dit studieprogramma of bezoek onze corona FAQ voor studiekiezers.


Hoe ontstaan ziekten en hoe kunnen we ze bestrijden? Hoe zit een gezond mens in elkaar? Biomedische wetenschappen gaat over verstoringen in het lichaam. 

Onderzoeksgericht

Als biomedisch wetenschapper moet je eerst weten wat een normaal proces is om te kunnen bepalen wat een verstoring is. Daarnaast zoek je naar de oorzaak van ziekten en leer je over bacteriën, virussen, lichaamsvreemde stoffen en erfelijke eigenschappen. De studie richt zich vooral op onderzoek. Je komt dus niet rechtstreeks in contact met patiënten.

Icoon duim omhoog
8,2
Kwaliteit van de opleiding
Exitenquête 2021
Icoon duim omhoog
Topopleiding
Keuzegids 2022

Moleculaire biologie van de cel

In het eerste jaar leer je hoe mensen en andere zoogdieren in elkaar zitten en verdiep je je in cellen, weefsels, moleculen en organismen. Daarnaast denk je na over de maatschappelijke impact van biomedische innovaties en onderzoek.

In het tweede en derde jaar volg je de vakken Onderzoeksmethoden en Bio-informatica en heb je de keuze uit onder andere Orgaansystemen, Voortgezette celbiologie, Virologie, Neurowetenschappen en Regenerative Medicine. Naast het opdoen van biomedische kennis en het verrichten van onderzoek, komen ook wetenschapscommunicatie, -educatie en management aan bod, zoals in de cursus Communiceren via het DNA-lab en Business in Life Sciences het geval is.

Iets voor jou?

Vind je biologie leuk op school en ben je geboeid door natuur- en scheikunde? Ben je geïnteresseerd in medische ontwikkelingen en voel je je aangetrokken tot onderzoek op het snijvlak van geneeskunde en biologie? Dan is Biomedische wetenschappen iets voor jou!

Samenvatting

Vorm:
Voltijd
Voertaal:
Nederlands
Tijdsduur:
3 jaar
Studiepunten:
180
Begin:
September
Collegegeld:
  • Nederlandse en andere EU/EEA studenten (wettelijk tarief – voltijd 2022-2023): € 2.209
  • Instellingstarief 2022-2023: € 12.336 (EU), € 14.000 (niet-EU)
Aangeboden door:
Geneeskunde
Titulatuur: Dit bachelorprogramma is officieel geregistreerd onder de opleidingsnaam
BSc (Bachelor of Science)
Croho-code:
56990