Extra uitdaging

Sta je bekend om je honger naar kennis, je kritische houding en doorzettingsvermogen? Kies dan voor honoursonderwijs. Je kan kiezen uit twee mogelijkheden: het universiteitsbrede Honours Descartes College of het verdiepende en verbedende honoursprogramma bij Biomedische wetenschappen.

Honoursprogramma

Je volgt het honoursprogramma van Biomedische wetenschappen tijdens het tweede en derde jaar van je studie. Er zijn groepsbijeenkomsten, waar je bijvoorbeeld een wetenschappelijk artikel bediscussieert. Daarnaast kun je kiezen uit diverse honourscursussen, extra uitdaging bij reguliere cursussen of deelname aan een congres. Elk jaar is er een buitenlandse reis, waarbij universiteiten en bedrijven worden bezocht. Ook werk je twee jaar lang aan een individueel project. Om het honoursprogramma te mogen volgen vindt er selectie plaats. We kijken naar je behaalde cijfers én je motivatie. Als je het honoursprogramma hebt afgerond, krijg je een honourscertificaat bij je diploma-uitreiking. 

Lees meer over het honoursprogramma.

Ervaring van een Honoursstudent

Portretfoto van Arjan Bassa
Arjan Bassa, alumnus bachelor Biomedische wetenschappen

“In mijn tweede en derde jaar heb ik het honoursprogramma gevolgd. Dan volg je naast de gewone vakken een speciaal onderwijstraject waarin je onder andere een groot eigen project uitvoert. Verder mag je als groep studenten sprekers uitnodigen en ga je een eigen onderzoek doen. Ik hoop daardoor een nog betere student te worden met een brede kijk op het vakgebied. De opleiding heeft een vol studieprogramma. Je moet een hoop doen, maar als je discipline hebt, hou je nog genoeg tijd over om te werken, te sporten of om zo’n extra onderwijsprogramma te volgen.”