Extra uitdaging

Sta je bekend om je honger naar kennis, je kritische houding en doorzettingsvermogen? Kies dan voor honoursonderwijs. Je kan kiezen uit twee mogelijkheden: het verdiepende en verbredende honoursprogramma bij Biomedische wetenschappen of universiteitsbrede programma's.

Biomedische wetenschappen honoursprogramma

Je volgt het honoursprogramma van Biomedische wetenschappen tijdens het tweede en derde jaar van je studie. Er zijn groepsbijeenkomsten, waar je bijvoorbeeld een wetenschappelijk artikel bediscussieert. Daarnaast kun je kiezen uit diverse honourscursussen, extra uitdaging bij reguliere cursussen of deelname aan een congres. Elk jaar is er een buitenlandse reis, waarbij universiteiten en bedrijven worden bezocht. Ook werk je twee jaar lang aan een individueel project. Om het honoursprogramma te mogen volgen vindt er selectie plaats. We kijken naar je behaalde cijfers én je motivatie. Als je het honoursprogramma hebt afgerond, krijg je een honourscertificaat bij je diploma-uitreiking. 

Lees meer over het honoursprogramma

Ervaring van een Honoursstudent

Portretfoto van Arjan Bassa
Arjan Bassa, alumnus bachelor Biomedische wetenschappen

“In mijn tweede en derde jaar heb ik het honoursprogramma gevolgd. Dan volg je naast de gewone vakken een speciaal onderwijstraject waarin je onder andere een groot eigen project uitvoert. Verder mag je als groep studenten sprekers uitnodigen en ga je een eigen onderzoek doen. Ik hoop daardoor een nog betere student te worden met een brede kijk op het vakgebied. De opleiding heeft een vol studieprogramma. Je moet een hoop doen, maar als je discipline hebt, hou je nog genoeg tijd over om te werken, te sporten of om zo’n extra onderwijsprogramma te volgen.”

Omarm je nieuwsgierigheid

De Universiteit Utrecht biedt diverse honoursprogramma's voor studenten die op zoek zijn naar extra kansen om hun nieuwsgierigheid te voeden en zich persoonlijk te ontwikkelen. Honoursprogramma's worden gevolgd naast de reguliere bacheloropleiding. Er zijn zowel facultaire als universiteitbrede honoursprogramma's.

Facultaire honoursprogramma

Facultaire honoursprogramma's bieden meer diepgang in je eigen vakgebied. Hier krijgen studenten de gelegenheid om zich meer te concentreren op persoonlijke en professionele ontwikkeling binnen hun eigen discipline. Informatie over facultaire honoursprogramma's vind je op deze pagina.

Universiteitsbrede honoursprogramma's

In deze interdisciplinaire programma’s krijgen studenten de kans om hun diverse interesses te verkennen terwijl ze samenwerken met studenten uit verschillende vakgebieden aan uiteenlopende maatschappelijke en academische vraagstukken. Hiermee ontwikkelen studenten de vaardigheid om complexe maatschappelijke kwesties te benaderen vanuit een breder perspectief. In een steeds meer onderling verbonden wereld is het vermogen om samen te werken met mensen uit diverse vakgebieden een essentiële vaardigheid. Na voltooiing van deze honoursprogramma’s ontvangen de studenten een honourscertificaat tijdens een feestelijke ceremonie. De volgende programma's worden aangeboden:

Voor meer informatie over honours programma's aan de UU, ga naar de Honours College website, de honours Instagram of stuur een e-mail naar honourscollege@uu.nl.