Ervaar de opleiding

Er zijn verschillende mogelijkheden om een eerste indruk te krijgen van de bacheloropleiding Biomedische wetenschappen. Je kunt je opgeven voor een algemene Meeloopdag of 1-op-1 op stap met een student. Bekijk ook de ervaringen van studenten en oud-studenten van de opleiding.

Kom naar de Open Dag

Wil je ontdekken of de bacheloropleiding Biomedische Wetenschappen bij je past? Bezoek onze Open Dagen.

Wanneer?

De volgende Bachelor Open Dag waar je kunt kennismaken met deze opleiding is op zaterdag 9 maart (op locatie).

Meld je aan

Een dag meelopen

student is bezig met pipet

Tijdens een Meeloopdag ga je een hele dag lang ervaren hoe het is om Biomedische wetenschappen te studeren. Je volgt echte colleges, werkgroepen en practica. Je maakt kennis met studenten en docenten en mag ze al je vragen over de opleiding stellen. Studenten van studievereniging M.B.V. Mebiose organiseren de Meeloopdagen bij Biomedische wetenschappen en ze begeleiden je tijdens deze dag. Wil je liever meer voorlichting? Bezoek dan een Open Dag!

Voor wie?

Meeloopdagen zijn bedoeld voor 6 vwo'ers die een open dag hebben bezocht en die serieus overwegen Biomedische wetenschappen in Utrecht te gaan studeren. Soms zijn er in het voorjaar meeloopdagen speciaal voor 5 vwo’ers.

Wanneer?

Op 3 april en 14 mei kunnen 5 vwo'ers meedoen aan de 5 vwo-meeloopdagen. Inschrijvingen voor deze dagen openen na 9 maart. Houd deze pagina in de gaten!

Voorwaarden en aanmelden

Meeloopdagen bij Biomedische wetenschappen worden altijd zeer drukbezocht, soms moeten we zelfs mensen afwijzen. Je moet daarom aan een aantal voorwaarden voldoen om je hiervoor aan te kunnen melden. De voorwaarden zijn:

  • Je zit in 6 vwo (of 5 vwo voor de 5 vwo-dagen)
  • Je hebt de opleiding Biomedische wetenschappen al tijdens een open dag van de Universiteit Utrecht (UU) bezocht
  • Je bent gemotiveerd
Inschrijven voor meeloopdag

1-op-1 

Wil je een keer 1-op-1 meelopen met een student? Neem dan contact op met onze studievereniging M.B.V. Mebiose door te mailen naar mebiose-praeses@umcutrecht.nl.

Vragen

Heb je een vraag over de meeloopdagen? Neem dan contact op met coördinator Simone Schut via S.H.A.Schut-Voortman@umcutrecht.nl.


Maak alvast kennis

Studievereniging

Maak alvast kennis met de studievereniging van Biomedische wetenschappen M.B.V. Mebiose. Via de studievereniging kun je bijvoorbeeld korting krijgen op je studieboeken. De vereniging organiseert allerlei activiteiten, zoals excursies, workshops en een carrièredag.

Studentbetrokkenheid

Studenten zijn onmisbaar voor de ontwikkeling van onze opleiding. Ook jij kunt bijdragen aan de opleidingen via verschillende commissies en vertegenwoordigingen.

Honoursprogramma

Word je graag uitgedaagd? Haal het beste uit jezelf met het honoursonderwijs van de opleiding Biomedische wetenschappen. 

BMW Academie

Het doel van de BMW Academie is om jou te ondersteunen bij het krijgen van inzicht in je academische en professionele ontwikkeling. Vaardigheden die hierbij aan bod komen zijn bijvoorbeeld academisch studeren, presenteren, schrijven, timemanagement en samenwerken.


Dit is wat onze studenten zeggen

Onze eigen studenten en oud-studenten weten natuurlijk als geen ander waarom de bacherlopleiding Biomedische wetenschappen een goede keuze is. Hieronder lees je waarom zij voor deze opleiding hebben gekozen en wat de studie zo uniek maakt. 

De keuzevrijheid was voor mij één van de redenen om voor Utrecht te kiezen.

Arjan Bassa