Ervaar de opleiding

Er zijn verschillende mogelijkheden om een eerste indruk te krijgen van de bacheloropleiding Biomedische wetenschappen. Je kunt je opgeven voor een algemene Meeloopdag of 1-op-1 op stap met een student. Bekijk ook de ervaringen van studenten en oud-studenten van de opleiding.

Een dag meelopen

student is bezig met pipet

Tijdens de Meeloopdagen volg je colleges, werkcolleges en practica en maak je kennis met studenten en docenten. Studenten van studievereniging M.B.V. Mebiose organiseren de Meeloopdagen bij Biomedische wetenschappen en ze begeleiden je tijdens deze dag.

Voor wie?

Meeloopdagen zijn bedoeld voor 6 vwo'ers die een open dag hebben bezocht en die serieus overwegen Biomedische wetenschappen in Utrecht te gaan studeren. Soms zijn er in het voorjaar meeloopdagen speciaal voor 5 vwo’ers.

Wanneer?

Na de Bachelor Open dagen op 18 en 19 november 2022 zullen nog twee meeloopdagen volgen, op 6 en op 14 december.
Deze zullen we na 19 november open zetten voor aanmelding.

Voorwaarden en aanmelden

Voorwaarden en aanmelden

Meeloopdagen bij Biomedische wetenschappen worden altijd zeer drukbezocht, soms moeten we zelfs mensen afwijzen. Je moet daarom aan een aantal voorwaarden voldoen om je hiervoor aan te kunnen melden. De voorwaarden zijn:

  • Je zit in 6 vwo (of 5 vwo voor de 5 vwo-dagen)
  • Je hebt de opleiding Biomedische wetenschappen al tijdens een open dag van de Universiteit Utrecht (UU) bezocht
  • Je bent gemotiveerd

 

Inschrijven

1-op-1 

Wil je een keer 1-op-1 meelopen met een student? Neem dan contact op met onze studievereniging M.B.V. Mebiose.

Vragen

Heb je een vraag over de meeloopdagen? Neem dan contact op met coördinator Simone Schut via S.H.A.Schut-Voortman@umcutrecht.nl.


Open Dagen

Wil je ontdekken of de bacheloropleiding Biomedische Wetenschappen bij je past? Bezoek onze Open Dagen op vrijdag 10 maart (online) of zaterdag 11 maart (op locatie)Lees meer >>

Volgende Bachelor Open Dagen

Wil je weten of een bacheloropleiding aan de Universiteit Utrecht iets voor jou is? Bezoek onze Bachelor Open Dagen op vrijdag 10 maart (online) en/of zaterdag 11 maart (op locatie). Lees meer over de Bachelor Open Dagen in maart

motionmailapp.com

Herinner mij

De (verplichte) inschrijving voor de Bachelor Open Dagen opent 2,5 week van tevoren. Klik op de onderstaande knoop en we informeren je zodra je je kunt aanmelden:

Herinner mij

Prijsvraag open dag 19 november 2022

Een grijze tas met de tekst Utrecht University en het logo van de universiteit Utrecht.

Op de Open Dag van zaterdag 19 november kon je meedoen aan een leuke prijsvraag. De prijs: een Universiteit Utrecht-tas! We hebben een winnaar uitgekozen die de tas toegestuurd krijgt. Gefeliciteerd Veronica Feije!


Maak alvast kennis

Studievereniging

Maak alvast kennis met de studievereniging van Biomedische wetenschappen M.B.V. Mebiose. Via de studievereniging kun je bijvoorbeeld korting krijgen op je studieboeken. De vereniging organiseert allerlei activiteiten, zoals excursies, workshops en een carrièredag.

Studentbetrokkenheid

Studenten zijn onmisbaar voor de ontwikkeling van onze opleiding. Ook jij kunt bijdragen aan de opleidingen via verschillende commissies en vertegenwoordigingen.

Honoursprogramma

Word je graag uitgedaagd? Haal het beste uit jezelf met het honoursonderwijs van de opleiding Biomedische wetenschappen. 

BMW Academie

Het doel van de BMW Academie is om jou te ondersteunen bij het krijgen van inzicht in je academische en professionele ontwikkeling. Vaardigheden die hierbij aan bod komen zijn bijvoorbeeld academisch studeren, presenteren, schrijven, timemanagement en samenwerken.


Dit is wat onze studenten zeggen

Onze eigen studenten en oud-studenten weten natuurlijk als geen ander waarop de bacherlopleiding Biomedische wetenschappen een goede keuze is. Hieronder lees je waarom zij voor deze opleiding hebben gekozen en wat de studie zo uniek maakt. 

De keuzevrijheid was voor mij één van de redenen om voor Utrecht te kiezen.

Arjan Bassa