Ervaar de opleiding

Er zijn verschillende mogelijkheden om een eerste indruk te krijgen van de bacheloropleiding Biomedische wetenschappen. Je kunt je opgeven voor een algemene Meeloopdag of 1-op-1 op stap met een student. Bekijk ook de ervaringen van studenten en oud-studenten van de opleiding.

Een dag meelopen

student is bezig met pipet

Tijdens de Meeloopdagen volg je colleges, werkcolleges en practica en maak je kennis met studenten en docenten. Studenten van studievereniging M.B.V. Mebiose organiseren de Meeloopdagen bij Biomedische wetenschappen en ze begeleiden je tijdens deze dag.

Voor wie?

Meeloopdagen zijn bedoeld voor 6 vwo'ers die een open dag hebben bezocht en die serieus overwegen Biomedische wetenschappen in Utrecht te gaan studeren. Soms zijn er in het voorjaar meeloopdagen speciaal voor 5 vwo’ers.

Wanneer?

In het najaar worden weer nieuwe (live) meeloopdagen voor 6 vwo'ers georganiseerd:

  • 19 oktober 2023
  • 7 november 2023

Na de Bachelor Open Dagen op 7 en 18 november 2023 zullen nog twee meeloopdagen volgen, op woensdag 6 december en dinsdag 12 december. De inschrijving hiervoor zullen we na 18 november open zetten.

Voorwaarden en aanmelden

Voorwaarden en aanmelden

Meeloopdagen bij Biomedische wetenschappen worden altijd zeer drukbezocht, soms moeten we zelfs mensen afwijzen. Je moet daarom aan een aantal voorwaarden voldoen om je hiervoor aan te kunnen melden. De voorwaarden zijn:

  • Je zit in 6 vwo (of 5 vwo voor de 5 vwo-dagen)
  • Je hebt de opleiding Biomedische wetenschappen al tijdens een open dag van de Universiteit Utrecht (UU) bezocht
  • Je bent gemotiveerd

 

Inschrijven

1-op-1 

Wil je een keer 1-op-1 meelopen met een student? Neem dan contact op met onze studievereniging M.B.V. Mebiose.

Vragen

Heb je een vraag over de meeloopdagen? Neem dan contact op met coördinator Simone Schut via S.H.A.Schut-Voortman@umcutrecht.nl.


Open Dagen

Wil je ontdekken of de bacheloropleiding Biomedische Wetenschappen bij je past? Bezoek onze Open Dagen. Lees meer >>

Wanneer?

De volgende Bachelor Open Dagen zijn op:

  • woensdag 1 november (online)*
  • vrijdag 17 november (op locatie)*
  • zaterdag 18 november (op locatie)

*Deelname van deze bacheloropleiding is nog niet bevestigd voor deze data. 

Houd mij op de hoogte

Maak alvast kennis

Studievereniging

Maak alvast kennis met de studievereniging van Biomedische wetenschappen M.B.V. Mebiose. Via de studievereniging kun je bijvoorbeeld korting krijgen op je studieboeken. De vereniging organiseert allerlei activiteiten, zoals excursies, workshops en een carrièredag.

Studentbetrokkenheid

Studenten zijn onmisbaar voor de ontwikkeling van onze opleiding. Ook jij kunt bijdragen aan de opleidingen via verschillende commissies en vertegenwoordigingen.

Honoursprogramma

Word je graag uitgedaagd? Haal het beste uit jezelf met het honoursonderwijs van de opleiding Biomedische wetenschappen. 

BMW Academie

Het doel van de BMW Academie is om jou te ondersteunen bij het krijgen van inzicht in je academische en professionele ontwikkeling. Vaardigheden die hierbij aan bod komen zijn bijvoorbeeld academisch studeren, presenteren, schrijven, timemanagement en samenwerken.


Dit is wat onze studenten zeggen

Onze eigen studenten en oud-studenten weten natuurlijk als geen ander waarom de bacherlopleiding Biomedische wetenschappen een goede keuze is. Hieronder lees je waarom zij voor deze opleiding hebben gekozen en wat de studie zo uniek maakt. 

De keuzevrijheid was voor mij één van de redenen om voor Utrecht te kiezen.

Arjan Bassa