Ervaar de opleiding

Wil je ontdekken of de bacheloropleiding Biomedische wetenschappen bij je past? Kom dan naar de Open Dag, een algemene Meeloopdag of ga 1-op-1 op stap met een student. Bekijk ook de ervaringen van studenten en oud-studenten van de opleiding.

Kom naar de Open Dag

Bezoek een van onze Open Dagen om erachter te komen of Biomedische wetenschappen iets voor jou is. Lees meer over de Bachelor Open Dagen en meld je hieronder aan voor de eerstvolgende:

Wanneer?

De volgende Bachelor Open Dagen waar je kunt kennismaken met deze opleiding zijn op:

  • Woensdag 16 oktober (online)
  • Vrijdag 15 november (op locatie)
  • Zaterdag 16 november (op locatie)

Ongeveer 2.5 week van tevoren maken we het programma bekend.

Houd mij op de hoogte voor 16 oktober (online)
Houd mij op de hoogte voor 15 + 16 november

Kom een dag meelopen

Tijdens een Meeloopdag ga je een hele dag lang ervaren hoe het is om Biomedische wetenschappen te studeren. Je volgt echte colleges, werkgroepen en practica. Je maakt kennis met studenten en docenten en mag ze al je vragen over de opleiding stellen. Studenten van studievereniging M.B.V. Mebiose organiseren de Meeloopdagen bij Biomedische wetenschappen en ze begeleiden je tijdens deze dag. Wil je liever meer voorlichting? Bezoek dan een Open Dag!

Voor wie?

Meeloopdagen zijn bedoeld voor 6 vwo'ers die een open dag hebben bezocht en die serieus overwegen Biomedische wetenschappen in Utrecht te gaan studeren. Soms zijn er in het voorjaar meeloopdagen speciaal voor 5 vwo’ers.

Wanneer?

  • Voor 6 vwo'ers: dinsdag 22 oktober 2024 en donderdag 7 november 2024. Schrijf je nu in via de button!
  • Voor 6 vwo'ers: na de Open Dagen van 15 en 16 november zijn er meeloopdagen op dinsdag 3 december 2024 en woensdag 11 december 2024. Inschrijvingen voor deze data openen na de Open Dagen.

Voorwaarden en aanmelden

Meeloopdagen bij Biomedische wetenschappen worden altijd zeer drukbezocht, soms moeten we zelfs mensen afwijzen. Je moet daarom aan een aantal voorwaarden voldoen om je hiervoor aan te kunnen melden. De voorwaarden zijn:

  • Je zit in 6 vwo (of 5 vwo voor de 5 vwo-dagen)
  • Je hebt de opleiding Biomedische wetenschappen al tijdens een open dag van de Universiteit Utrecht (UU) bezocht
  • Je bent gemotiveerd
Inschrijven voor meeloopdag

1-op-1 meelopen met een student

Wil je een keer 1-op-1 meelopen met een student? Neem dan contact op met onze studievereniging M.B.V. Mebiose door te mailen naar mebiose-praeses@umcutrecht.nl.

Vragen

Heb je een vraag over de meeloopdagen? Neem dan contact op met coördinator Simone Schut via S.H.A.Schut-Voortman@umcutrecht.nl.


Maak alvast kennis

Studievereniging

Maak alvast kennis met de studievereniging van Biomedische wetenschappen M.B.V. Mebiose. Via de studievereniging kun je bijvoorbeeld korting krijgen op je studieboeken. De vereniging organiseert allerlei activiteiten, zoals excursies, workshops en een carrièredag.

Studentbetrokkenheid

Studenten zijn onmisbaar voor de ontwikkeling van onze opleiding. Ook jij kunt bijdragen aan de opleidingen via verschillende commissies en vertegenwoordigingen.

Honoursprogramma

Word je graag uitgedaagd? Haal het beste uit jezelf met het honoursonderwijs van de opleiding Biomedische wetenschappen. 

BMW Academie

Het doel van de BMW Academie is om jou te ondersteunen bij het krijgen van inzicht in je academische en professionele ontwikkeling. Vaardigheden die hierbij aan bod komen zijn bijvoorbeeld academisch studeren, presenteren, schrijven, timemanagement en samenwerken.


Dit is wat onze studenten zeggen

Onze eigen studenten en oud-studenten weten natuurlijk als geen ander waarom de bacherlopleiding Biomedische wetenschappen een goede keuze is. Hieronder lees je waarom zij voor deze opleiding hebben gekozen en wat de studie zo uniek maakt.