Selectie

Selectie voor toelating in studiejaar 2020-2021

De opleiding Biomedische wetenschappen van de Universiteit Utrecht is een opleiding met numerus fixus. Voor het studiejaar 2020-2021 zijn er 175 plaatsen beschikbaar. Kandidaten worden via selectie toegelaten tot deze opleiding. Als je zeker weet dat Biomedische wetenschappen in Utrecht de studie voor jou is, meld je je vanaf 1 oktober 2019 aan in Studielink (uiterlijk 15 januari 2020). Je doorloopt daarna de volgende stappen van de selectieprocedure:
 

 1. Vragenformulier en 5-6 vwo overgangscijfers
  Je vult een online vragenformulier in met daarbij je 5-6 vwo overgangscijfers.
 2. Toegang tot studiemateriaal
  Na het invullen en terugsturen van het vragenformulier krijg je (vanaf 1 december) toegang tot de studiestof. Deze studiestof heb je nodig om je op de kennistoets van de selectiedag voor te bereiden.
 3. Profieltoets
  Op 17 januari 2020 krijg je een link naar een profieltoets toegestuurd die thuis moet maken. Je hebt tot en met 31 januari 2020 de tijd om deze te maken.
 4. Selectiedag
  Wanneer je aan bovenstaande onderdelen hebt voldaan, ontvang je begin februari de uitnodiging voor de selectiedag. De selectiedag vindt plaats op zaterdag 22 februari 2020 op het Utrecht Science Park. Op deze dag maak je een kennistoets en beantwoord je vragen over je motivatie. Houd deze dag vrij!
Verblijf je aantoonbaar niet in Nederland op 22 februari 2020?

Kijk dan in de selectieprocedure voor meer informatie.

Heb je een functiebeperking (bijvoorbeeld ADHD, dyslexie, visuele beperking) of is Nederlands niet je moedertaal waardoor je mogelijk extra voorzieningen tijdens de selectiedag nodig hebt?

Kijk dan in de selectieprocedure voor meer informatie.

Rangnummer

Op basis van je overgangscijfers, de profieltoets, de kennistoets en je motivatie wordt er een ranglijst gemaakt. Op 15 april 2020 ontvang je je rangnummer. Als je niet alle onderdelen van de selectieprocedure (op tijd) afrondt, word je verwijderd uit de selectieprocedure en krijg je ook geen rangnummer. Je hebt dan echter wel een selectiepoging verbruikt indien je na 15 januari nog staat ingeschreven voor de opleiding. Kijk in de selectieprocedure voor meer informatie.

Vragen?

Lees eerst de uitgebreide selectieprocedure en de veelgestelde vragen. Staat je vraag er niet tussen? Neem dan contact op via selectieBMW@umcutrecht.nl.