Van 18 mei 2019 19:00 tot 19 mei 2019 01:00

Politiek, wetenschap, literatuur, muziek & theater

Festival Europa

Festival Europa

Festival Europa bereidt jou in korte colleges, interviews, een lijsttrekkersdebat, optredens en experimenten rondom thema’s als veiligheid, populisme, migratie, duurzaamheid en activisme optimaal voor op de Europese verkiezingen op 23 mei aanstaande. Het wordt georganiseerd door de Universiteit Utrecht en TivoliVredenburg in samenwerking met de Gemeente Utrecht. 

Kom – vijf dagen voor de Europese verkiezingen - met een drankje in je hand luisteren naar gesprekken met (oud)-politici, journalisten en wetenschappers over de belangrijkste verkiezingsthema’s en bekijk optredens van muzikanten, theatermakers en schrijvers over Europese kunst en cultuur. Een niet te missen festival voor eurolovers, -eurosceptici en iedereen daar tussenin!

De Brexit, de toekomst van de euro, de vluchtelingencrisis en klimaatverandering zijn het gesprek van de dag in de politiek en in de media. Welke rol spelen deze thema’s in andere Europese landen, wat is de invloed van Europees beleid en hoe kan jij zelf invloed uitoefenen?

Sprekers zijn onder meer:

  • Alex Brenninkmeijer
  • Madeleine de Cock Buning 
  • Coen Teulings
  • Jan Terlouw
  • Ilja Leonard Pheijffer
  • Lieke Marsman
  • Marjolein van Heemstra
  • Lucas de Man

Kijk voor het uitgebreide programma en meer informatie op festivaleuropa.nl en bekijk hier het Facebook-event.

Festival Europa wordt mede mogelijk gemaakt door onderzoeksgebied Instituties voor Open Samenlevingen (IOS) van de Universiteit Utrecht. Binnen dit gebied slaan de beste academici van vier verschillende faculteiten de handen ineen voor de ontwikkeling van open en veerkrachtige samenlevingen.  Binnen IOS bestaat er een platform rondom Europese politiek en beleid: the IOS Platform on EU Politics and Policy. Dit platform creëert een cruciale link tussen gespecialiseerd academisch onderzoek en de levendige wereld van hedendaagse Europese politiek en beleid. Daarbij wil zij de uitwisseling van ideeën en inzichten over Europese integratie stimuleren. 

Begindatum en -tijd
18 mei 2019 19:00
Einddatum en -tijd
19 mei 2019 01:00
Entree
14,50 euro