Nieuws en agenda

Blijf op de hoogte van onze activiteiten en meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Zonnepaneel
17 oktober 2019
Het Utrecht Science Park van de Universiteit Utrecht is de eerste campus ter wereld waar het opladen en ontladen van elektrische auto’s mogelijk is
Buitenhof
9 oktober 2019
Maarten Hajer van de Universiteit Utrecht ging bij Buitenhof in discussie over ‘Nederland na de zeespiegelstijging’.
kolencentrale
8 oktober 2019
Onderzoekers van o.a. het IIASA en de Universiteit Utrecht concluderen dat toekomstige energievoorziening in ontwikkelingslanden in Azië onzeker is.
Sanne Akerboom at the Makkelijk Praten podcast
7 oktober 2019
Utrechtse klimaatwetenschappers praten over hun onderzoek (en grappige wetenschapsfeitjes) in de Makkelijk Praten-podcast.
3 oktober 2019
In 2050 heeft de helft van de stroomgebieden een bedreigend lage rivierafvoer, concluderen onderzoekers van o.a. de Universiteit Utrecht in Nature.

Jan Willem Groen Fotografie
21 oktober 2019 20:30 - 22:00
De biodiversiteit gaat in rap tempo achteruit. Wat houdt ons tegen effectieve maatregelen te treffen? Met o.a. bioloog prof. Merel Soons.
Prof Wilfried van Sark
31 oktober 2019 16:15 - 17:15
Inaugurale rede prof. Wilfried van Sark van de Universiteit Utrecht: Integratie door differentiatie - de rol van zonne-energie in de samenleving
karim manjra / unsplash.com
12 november 2019 20:00 - 21:30
Terwijl het zee-ijs in de noordpool smelt, worden de spanningen rondom grondstoffen in de regio groter: een botsing tussen oost en west nadert.
karim manjra / unsplash.com
12 november 2019 20:00 - 21:30
As Arctic sea ice rapidly melts, tensions rise over the area’s vast resources. Political geographer Dr Depledge on a looming clash between East and West.
Universiteitsdag 2019
28 maart 2020
Op dé terugkomdag van het jaar voor alumni gaat het over de stad. Met wetenschappers en studenten over o.a. mensenmassa's, duurzaamheid, integratie en natuur.