UU’ers planten bloembollen op de Princetonlaan

De bloembakken voor de oude warmtekrachtcentrale aan de Princetonlaan worden vanaf februari een groene oase voor vroege bijen en andere bestuivers. Vanochtend plantte een club UU’ers daar namelijk zo’n 65 m2 aan biologisch geteelde bloembollen. Het bollenmengsel bestaat onder andere uit verschillende soorten narcissen, camassia en uien. Klaas Terwisscha, adviseur buitenruimte op de UU: “Het voorjaar begint steeds eerder. Daarom zoeken vroege bijen in februari al hun eerste voedsel. Door nu bloembollen te planten, zorgen we voor extra voedselgelegenheid in het vroege voorjaar. En het mengsel is zo gekozen dat het tot in de zomer blijft bloeien.”

Zusterpark

Niet alleen op het Utrecht Science Park zijn deze week bloembollen de grond in gegaan. Ook op andere locaties in Utrecht vonden bloembollenacties plaats. De acties zijn een initiatief van de zusterparken van Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug (NPUH) om stadsgenoten te enthousiasmeren om zelf ook bollen te planten in de tuin. Sinds 2022 is de Universiteit Utrecht zusterpark van het NPUH. Dat houdt in dat we samen werken aan een aantrekkelijke en groene leefomgeving in de stad.

Natuurlijke verbindingen

De universiteit maakt werk van biodiversiteit. Niet alleen door ons eigen terrein aantrekkelijker te maken voor dieren en planten, maar ook door de natuurlijke verbindingen met omliggende natuurgebieden en landgoederen te versterken.