Onderwijs

De afdeling Politieke geschiedenis draagt bij aan het onderwijs op alle niveaus van de geschiedenisopleiding van de Universiteit Utrecht en doceert cursussen in zowel het Nederlands als het Engels.

Voor bachelorstudenten

Bachelor Geschiedenis: keus uit twee tracks

In de bacheloropleiding Geschiedenis is de afdeling Politieke geschiedenis nauw betrokken bij het eerstejaarsonderwijs en bij zowel de track Geschiedenis als de track Internationale Betrekkingen in historisch perspectief. De afdeling is ook verantwoordelijk voor het verdiepingspakket Politieke strijd in modern Europa, waarin onderzoekers van de afdeling hun expertise delen met studenten. Zo krijgen studenten een diepgaande kennis van de verschillende vormen van de strijd om de politieke macht vanaf de vroegmoderne tijd tot het heden.

Minor Politiek tussen nationale staat en mondiale samenleving

De afdeling Politieke geschiedenis is ook betrokken bij de interdisciplinaire minor Politiek tussen nationale staat en mondiale samenleving. Deze minor gaat over de veranderende institutionele context van politieke processen in Europa en bekijkt historische opkomst en toekomst van de natiestaat.
 

Voor masterstudenten

Master Geschiedenis van politiek en maatschappij

De afdeling Politieke geschiedenis verzorgt in samenwerking met de afdeling Economische en sociale geschiedenis het masterprogramma Geschiedenis van politiek en maatschappij. Dit programma richt zich op de ontstaansgeschiedenis van politieke en maatschappelijke instituties in een internationaal vergelijkend perspectief. Het programma sluit nauw aan bij Instituties voor Open Samenlevingen, een van de vier strategische onderzoeksthema’s van de Universiteit Utrecht.

Kom Geschiedenis studeren in Utrecht