20 februari 2019

'We zullen de renners een grandioze ontvangst geven'

Vuelta-etappe eindigt op Utrecht Science Park

Foto: Vuelta

Vandaag is bekend geworden dat op zaterdag 22 augustus 2020 de Vuelta-etappe zal finishen op het Utrecht Science Park. Dat bleek tijdens de bekendmaking van het parcours van de Ronde van Spanje 2020 in Breda.

Al eerder was duidelijk geworden dat na de Giro d’Italia en de Tour de France ook de Vuelta d’Espana Utrecht zal aandoen. Collegevoorzitter Anton Pijpers: 'Het is prachtig dat de Vuelta als derde grote wielerronde naar Utrecht komt en ik ben natuurlijk heel verguld dat de etappe op 22 augustus eindigt op het Utrecht Science Park. Chapeau voor de mensen die hier allemaal keihard aan hebben gewerkt. Voor onze regio en het Utrecht Science Park is het geweldig dat we een sportevenement met zo'n internationale uitstraling mogen verwelkomen. We zullen de renners en de wielerliefhebbers een grandioze ontvangst gaan geven.'

Over Utrecht Science Park

Op het Utrecht Science Park trekken onderwijs en wetenschap samen op met topzorg en hoogwaardige research and development bedrijven. Kennisinstellingen, onderzoeksinstituten, gezondheidszorg en research- en development bedrijven werken er intensief samen om nieuwe oplossingen te vinden voor een langer en gezonder leven, nu en in de toekomst. De focus van het gebied ligt op life sciences, gezondheid en duurzaamheid.