Vijf onmisbare tips voor als je een hond hebt meegenomen uit het buitenland

Grote ogen, schattig koppie, het is verleidelijk om dat ene hondje uit het buitenland mee te nemen. Toch is het niet aan te raden. Niet alleen kun je vanuit het buitenland onbedoeld ziekten importeren, in de praktijk blijkt het keer op keer knap lastig om het dier dat je op vakantie in je hart sloot, in je eigen huis een goed thuis te bieden. 

Heb je toch een hond meegenomen? Dan zijn de volgende vijf tips onmisbaar om te zorgen dat je nieuwe huisgenootje zich bij jou thuis kan gaan voelen.

Tot slot

Kijk goed naar je hond en zijn gedrag en lichaamstaal. Hoe beter je je hond leert lezen, hoe meer je ongewenst gedrag voor kunt zijn, omdat je dan iets kunt aanpassen in de omgeving van de hond. Kijk ook eens door ‘de bril’ van de hond: hoe is het voor de hond om vanuit de plek waar hij was, te landen in een heel druk Nederland, met mensen die mogelijk ook anders met je omgaan dan je gewend bent. Met bovenstaande vijf tips kun je in ieder geval aan de slag om te werken aan een goede relatie met je nieuwe hond.

Gediplomeerde gedragstherapeuten vind je onder andere via: 

Huisdierenspecialist
NVGH
SPPD