Universiteit Utrecht ondersteunt promovendi met speciale psycholoog

Afstudeerhoed met boek en diploma op een toetsenbord (fotograaf: William potter, iStock)

Sinds 1 maart beschikt de Universiteit Utrecht over een promovendipsycholoog. De promovendipsycholoog is er voor promovendi die kampen met psychologische problematiek die wordt veroorzaakt door het promotieproces of er direct effect op heeft. De promovendipsycholoog is gespecialiseerd in kortdurende hulp bij angstklachten, stemmingsklachten, concentratieproblemen, faalangst, motivatieproblemen, enz.

De promovendipsycholoog is er voor alle promovendi van de Universiteit Utrecht (tot één jaar na einde contract) en is goed op de hoogte van de unieke positie die de promovendus inneemt, waardoor deze in staat is om adequate hulp te bieden die specifiek is afgestemd op de promovendus.

Een afspraak maken met de promovendipsycholoog kan via deze link. Afhankelijk van de hulpvraag zijn er (na de intake) een aantal mogelijkheden: eenmalig advies/ informatie, (kortdurende) individuele begeleiding, deelname aan een groep of verwijzing. De kosten voor een intakegesprek bedragen eenmalig 25 euro. Uiteraard zijn de gesprekken strikt vertrouwelijk.

De promovendipsycholoog is te bereiken via phduu@uu.nl.