Studente Laura Cromzigt valt dubbel in de prijzen met haar bachelorscriptie

Student Research Conference

Laura Cromzigt met haar twee gewonnen bekers

Studente Kunstmatige Intelligentie Laura Cromzigt heeft op de Student Research Conference de publieksprijs en de hoofdprijs gewonnen in de categorie taal, cultuur en recht. De scriptie met de titel Strawson’s take on responsibility applied to AI zal nu worden gepubliceerd in het Student Undergraduate Research E-journal (SURE!).

Er waren 7 UU-inzendingen geselecteerd, 3 in de categorie Taal, cultuur & recht en 4 voor de posterpresentaties. Tijdens de jaarlijkse conferentie beoordeelde een jury per categorie welke student in aanmerking kwam voor de hoofdprijs van € 1000,- en wie de winnaar was van € 500,- voor de beste posterpresentatie.

Vervolgens gaven de student met het beste onderzoek, de student met de beste beschrijving van de maatschappelijke impact van het onderzoek, de beste presentator en de beste poster een pitch over de maatschappelijke impact van hun onderzoek. Het publiek bepaalde op basis hiervan de winnaar van de publieksprijs van € 750,-.

Deelname aan de Student Research Conference is voor studenten bijzonder interessant. Hun paper wordt gereviewd door hoogleraren en als ze geselecteerd worden, wordt hun onderzoek gepubliceerd en komt zo beschikbaar voor een grote doelgroep.

Genomineerden van de Universiteit Utrecht

Geselecteerd voor een workshop (allemaal in de categorie Taal, cultuur & recht):

Geselecteerd voor een posterpresentatie:

  • Antonia Bauer (University College Roosevelt) - Diet and Cognitive Health: Dietary habits of elderly adult living in nursery care
  • Merle Rüder (Economics and Business Economics) - Driving Forces of Immigrant Entrepreneurship
  • Mandy Woelk en Esther Klinkenberg (Psychologie) - Data peeking: a quantitative and qualitative exploration of the use of interim analysis
  • Jan den Daas - Drought analysis in Tanzania using Markov chains
UU-deelnemers Student Research Conference
Logo Student Research Conference

Student Research Conference

De Student Research Conference is een jaarlijkse wetenschappelijke conferentie waarin het bacheloronderzoek van jong wetenschappelijk talent centraal staat. Studenten van alle Nederlandse en Vlaamse Universiteiten en Hogescholen konden hun bachelorscriptie indienen. Uit de vele inzendingen werden door een beoordelingscommissie van wetenschappelijke experts in totaal 59 bacheloronderzoeken geselecteerd, waarvan 7 uit Utrecht. Dit jaar vond de conferentie plaats bij de Radboud Universiteit Nijmegen.

De papers waren onderverdeeld in de volgende categorieën:

  • taal, cultuur & recht
  • exact
  • economie & maatschappij
  • medisch &  gezondheid

Beoordeling

Bij de beoordeling werd door de jury van professoren en lectoren gelet op de kwaliteit van het onderzoek, maatschappelijke relevantie, originaliteit en presentatievaardigheden van de student.