Meld je nu aan voor het OnderwijsFestival 2024

Op donderdag 7 maart vindt in het Academiegebouw hét onderwijsevenement van de UU plaats: het OnderwijsFestival. Een dag vol inspirerende, leerzame en ontspannende activiteiten over ons onderwijs.

Grote technologische vooruitgang, vooral digitale technologie, verandert onze wereld in rap tempo en heeft een enorme impact op onze leeromgeving. Hoe gaan we om met de mogelijkheden en beperkingen van Artificial Intelligence (AI)? Hoe kunnen we het integreren in ons onderwijs?

Generatieve AI zoals ChatGPT en andere technologieën bieden kansen om de kwaliteit van het onderwijs te vergroten, maar het vraagt ook om er met wijsheid mee om te gaan. Op het OnderwijsFestival besteden we onder meer aandacht aan deze transformatieve technologieën en het belang van de menselijke maat bij het vormgeven van onderwijs - Wisdom as our compass: onderwijs blijft mensenwerk.

Gevarieerd programma

Het belooft een inspirerende dag te worden vol met workshops, interactieve paneldiscussies, ontmoeting, entertainment, muziek en nog veel meer, overgoten met een festivalsausje. En natuurlijk worden ook de winnaars van de Docentenprijzen en de UU Teamprijs bekendgemaakt.

Wat dacht je van laaggeletterdheid aanpakken met AI? Of kom erachter wat de rol van de docent is bij een Challenge Based Learning-cursus. Volg een beginnerscursus Community Engaged Learning of denk mee over Extended Reality (XR) in het onderwijs. Ook staan inspirerende en ontspannende activiteiten op het programma, zoals een straatpoëziewandeling en een silent disco. En natuurlijk pitchen docenten hun wetenschappelijke onderzoek naar hun eigen onderwijs (SoTL) in posterpresentaties.

Daarnaast is er ruim tijd om je collega's te ontmoeten onder het genot van een hapje en drankje. Kortom, te veel om op te noemen.

Schrijf je snel in

Bekijk het programma en schrijf je snel in voor de sessies van jouw keuze, want vol=vol.

Programma OnderwijsFestival 2024
Meld je meteen aan

Het OnderwijsFestival (voorheen bekend als de Onderwijsparade) is hét jaarlijks terugkerende onderwijsevenement binnen de Universiteit Utrecht. Hier ontmoet je de gehele UU-community, wissel je ideeën uit en doe je inspiratie op over onderwijs aan de UU.