Marleen van Rijswick, hoogleraar Europees en nationaal waterrecht is nu lid van de KHMW

Prof. mr. Marleen van Rijswick

Marleen van Rijswick, hoogleraar Europees en nationaal waterrecht, heeft haar benoeming als lid van de Koninklijke Hollandsche Maatschappij der Wetenschappen aanvaard. De leden willen de afstand tussen mensen en wetenschap verkleinen door het organiseren van wetenschappelijke activiteiten. 

De KHMW telt 480 leden en is het oudste “Geleerde Genootschap” in Nederland, opgericht in 1752. Ze organiseert lezingen en deelt bijvoorbeeld prijzen uit op allerlei niveaus: van profielwerkstukprijzen tot scriptieprijzen, promotieprijzen en oeuvreprijzen. De expertise van Prof. mr. Marleen van Rijswick is met name de bescherming tegen overstromingen, de waterkwaliteit, adaptatie aan klimaatverandering, stedelijk waterbeheer en de zoetwatervoorziening. Haar onderzoek richt zich op grensoverschrijdende samenwerking binnen stroomgebieden.

Van Rijswick is niet de enige Utrechtse hoogleraar die onlangs benoemd is tot lid van het genootschap. Ze deelt die eer met Martha Freriks, Leonard Rutgers en Annelien Bredenoord.

Marleen van Rijswick tijdens Meet the Professor 2017

Tijdens Meet the Professor gaan 135 professoren van de Universiteit Utrecht naar de basisscholen van Utrecht.