Levensgevaarlijk chloormiddel nog steeds te koop als ‘medicijn’

Handicapnieuws.net

Een gevaarlijk chloormiddel, vergelijkbaar met gootsteenontstopper, wordt door natuurgenezers in ons land verkocht als medicijn. Een alarmerend rapport hierover is bij de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) een jaar lang in de la blijven liggen.

In maart 2017 waarschuwde het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) voor 'acute' en 'ernstige gezondheidsrisico’s, vooral voor kwetsbare patiënten en baby's'. Maar de toezichthouder greep pas vorige maand in, blijkt uit onderzoek van RTL Nieuws.

Intussen zijn de omstreden middelen nog steeds verkrijgbaar, blijkt als RTL Nieuws MMS (Miracle Mineral Solution) zelf wil bestellen. MMS is een waterzuiveringsproduct, bedoeld om vervuild water te reinigen op plekken waar geen schoon drinkwater voorhanden is. Maar natuurgenezers menen dat het middel werkt als medicijn tegen onder andere kanker, lyme, autisme en aids.

(...)

Kan dodelijk zijn

MMS bestaat uit twee vloeibare middelen die door de gebruiker moeten worden gemengd. Dan ontstaat het zeer giftige chloordioxide. Dat kan bij contact met de huid al schadelijk zijn. “Wie dit drinkt, kan brandwonden krijgen in de maag, nierfalen, leverfalen en een lage bloeddruk. Het kan ook dodelijk zijn”, weet toxicoloog Martin van den Berg van de Universiteit Utrecht.

Het volledige artikel is verschenen op Handicapnieuws.net, 10 juli 2018