Kijk en vergelijk

Tijdschrift voor Diergeneeskunde

Prof.dr. Kees Jan Dik werd op 9 januari 1942 in Amsterdam geboren. Na het behalen van het HBS-B diploma werd in 1960 begonnen met de studie Diergeneeskunde in Utrecht. Na het afstuderen in 1967 heeft hij drie jaar dienstplicht vervuld en daarna vier jaar in de algemene praktijk gewerkt en al wel met een röntgenapparaat. Daar is de liefde voor de radiologie begonnen.

Kees Dik koos in 1974 om verder te gaan als medewerker bij de faculteit Diergeneeskunde, Vakgroep Radiologie. Hier promoveerde hij op 12 november 1981 bij prof. dr. A.W. Kersjes en drs. C.C. van de Watering op het proefschrift 'Röntgenologische aspecten van polyarthritis bij veulens'. Binnen twee jaar, op 17 augustus 1983, werd hij benoemd tot hoogleraar Veterinaire Radiologie. In 1992 werd hij diplomate van het European College of Veterinary Diagnostic Imaging (ECVDI) en was tussen 1996 en 1998 voorzitter van dit college. In 1999 bij de overgang van disciplinegerichte klinieken, waar de Radiologie een zelfstandige vakgroep was, naar de diersoortgerichte klinieken waar de Diagnostische Beeldvorming een onderdeel werd van de Hoofdafdeling Geneeskunde van Gezelschapsdieren, werd de leeropdracht van prof. Dik omgezet in 'Veterinaire Diagnostische Beeldvorming'. 

(...)

De wetenschappelijke inzet van Kees Dik heeft geleid tot bijna honderd artikelen en boeken, die niet alleen wetenschappelijk zeer hoogstaand zijn, maar ook uitermate nuttige informatie bevatten voor de (paarden)practicus.

Het volledige artikel is verschenen in het Tijdschrift voor Diergeneeskunde, februari 2018.