Gezocht: Kinderen met Nederlands als moedertaal

tekening

Elk jaar komen meer dan 40.000 kinderen naar Nederland met als doel van dit land hun nieuwe thuis te maken. Het UU-project ‘Nederlands voor alle kinderen’ heeft als doel deze immigrantenkinderen te ondersteunen bij het leren van de Nederlandse taal.

Het project wordt uitgevoerd door het ‘Coloring Book Team’ van de Universiteit Utrecht. Het team ontwikkelt een nieuw instrument om de NT2-vordering (Nederlands als tweede taal) van jonge nieuwkomers in kaart te brengen. Dit instrument wordt momenteel getest op taalscholen door het hele land.  

Kinderen gezocht met Nederlands als moedertaal

Voor het onderzoek is het noodzakelijk om de test ook af te nemen bij kinderen met het Nederlands als moedertaal. Deze groep dient als referentie voor het niveau van moedertaalsprekers van het Nederlands. 

Daarom komen de onderzoekers graag langs op scholen in Nederland, om de test in een aantal klassen af te nemen. Het gaat om kinderen van 4 tm 11 jaar met het Nederlands als moedertaal.  De test duurt ongeveer tien minuten en is in de vorm van een inkleurspel op een tablet. Het is waarschijnlijk geen lastige test voor leerlingen.  

Meer informatie of meedoen? 

Kijk voor meer informatie op de website van het project. Neem bij vragen contact op via: coloringbook@uu.nl