Eerste Hulp Bij Leren

Handige studeergids

Scholier werkt aan zijn huiswerk

Iedereen moet wel eens huiswerk maken. Bijvoorbeeld een opdracht, of om te leren voor een toets. Het is dan handig als je weet hoe je dat het beste kunt aanpakken, zodat je tijd overhoudt voor leuke dingen. Daarom schreven Steven en Lindy (die veel weten over leren) een handige studeergids. Met tips over bijvoorbeeld concentreren, je tijd indelen, aantekeningen maken en samenwerken. Allemaal dingen die je op school (en buiten school) moet kunnen. 

Geef niet te snel op

Nieuw gedrag aanleren kost altijd moeite. Dat komt omdat je een nieuwe gewoonte moet aanleren. Dat is lastig en het is heel normaal als het niet direct lukt. Maar houd vol! Want als je eenmaal die nieuwe gewoonte aangeleerd hebt, zal je voortaan nieuwe stof makkelijker en sneller kunnen bestuderen. 

Wat staat er allemaal in de studeergids?

Hoofdstuk 1: Hoe kan ik me beter concentreren op mijn huiswerk?

In dit hoofdstuk laten wij zien hoe je je beter kunt concentreren, zodat het je in de toekomst misschien lukt om langer geconcentreerd aan een taak te werken.

Hoofdstuk 2: Hoe leer ik op een goede manier voor een toets? 

Heb je weleens gehoord van dat verhaaltje dat je met je boek onder je kussen zou moeten slapen, zodat alles wat er in het boek staat ’s nachts zo je hoofd in kruipt? Klinkt handig, maar zo werkt leren helaas niet. Wij leggen uit wat wél werkt. 

Hoofdstuk 3: Hoe zorg ik voor zoveel mogelijk vrije tijd? 

Al tijdens de les op school kun je ervoor zorgen dat je thuis weinig huiswerk hoeft te maken. Zo houd je meer vrije tijd over. Wij geven tips hoe je dit doet.

Hoofdstuk 4: Hoe werk ik goed samen aan opdrachten?

In groepjes werken kan lastig zijn. Toch is het heel slim om hier goed in te worden. In dit hoofdstuk geven we handige tips. 

Open de studeergids

Dit is Steven: