D.S.K. viert het 60ste jubileum van Peerdepieten!

Tijdschrift voor Diergeneeskunde

Op de renbaan van Victoria Park Wolvega zal op 29 april alweer de zestigste Peerdepietenkoers worden verreden. Een diamanten jubileum, dat niet ongevierd voorbij zal gaan!

Zoals ieder jaar kijkt de gehele veterinaire wereld alweer uit naar de mooiste traditie en het grootste evenement van de Diergeneeskundige Studenten Kring (D.S.K.): Peerdepieten! Peerdepieten is hét handelsmerk van de D.S.K. en staat daarmee symbool voor de basis die de D.S.K. legt voor een sterke collegiale band tussen alle veterinairen in Nederland.

In 1958 is Peerdepieten ontstaan uit een weddenschap tussen de toenmalige Praeses van de D.S.K. Gerben de Boer en de voorzitter van de Utrechtse Paardensport Vereniging (UPV). De Boer beweerde dat het niet moeilijk kon zijn om met paard en sulky te draven. Zodoende werd op 5 juli dat jaar voor het eerst een uiterst sportieve koers verreden tussen de beide heren op draf en renbaan Mereveld nabij Utrecht. Tegen alle verwachtingen in kon De Boer zegevieren en een unieke traditie was geboren.

Het volledige artikel is verschenen in Tijdschrift voor Diergeneeskunde, april 2017