Doe mee aan het Rekendictee op 1-1-1-1-2-2

Kind in korte broek loopt over straat waar allemaal getallen op geschreven staan

Wat hebben Queen Elizabeth, Max Verstappen en Mark Rutte met elkaar gemeen? Ze spelen alle drie een rol in het Bartjens Rekendictee 2022. 

Op 11-11-22 (de mooiste datum van het jaar) is er weer een Bartjens rekendictee. Daarin behandelt Marjolein Kool van de Hogeschool Utrecht, op ludieke wijze de getallen van 2022. De boerenprotesten, de rijen bij Schiphol… alles komt langs en iedereen, van jong tot oud, kan genieten van grappige, actuele getallenverhalen en deelnemen aan de bekende rekenwedstrijd.

Er wordt gespeeld in drie categorieën:

  • Basisschoolleerkrachten, schoolopleiders en pabostudenten
  • Wiskundeleraren/-studenten en lerarenopleiders rekenen en/of wiskunde
  • Overige deelnemers

Meedoen

Deelname is gratis, maar aanmelden is noodzakelijk om mee te kunnen doen. Meld je aan via: www.rekendictee.nl.
Hier kun je ook alvast oefenen met actuele rekenopgaven

Praktische informatie

  • Datum: vrijdag 11-11-22
  • Tijd: 13.30 - 17.00 uur
  • Locatie: Cursus- en Vergadercentrum Domstad, Koningsbergerstraat 9, 3531 AJ Utrecht

Online Rekendictee voor kids

Doe met je school of klas mee met Bartjens Rekendictee voor leerlingen van groep 7 en 8 van de basisschool en de brugklas van het voortgezet onderwijs. Doe mee en bekijk 2022 door een rekenbril.

Marjolein Kool presenteert grappige verhaaltjes en filmpjes over getallen en berekeningen uit het jaar 2022. Tussendoor kunnen leerlingen puzzelachtige opgaven oplossen. Het zijn meerkeuzevragen dus iedereen kan een gokje wagen. Het geheel wordt aangeboden in de vorm van een rekenfilm die op 11-11-22 om 11 uur online beschikbaar komt. Leraren kunnen er in hun eigen school of klas een rekenwedstrijd/feest van maken.

Je kunt je klas gratis aanmelden op www.rekendictee.nl. Zodra de link naar het kids-dictee beschikbaar is, ontvang je een bericht en instructies. Op de website kun je nu alvast oefenen.