CDH presenteert haar staf onderwijsprogramma voor het najaar 2023

Het Centre for Digital Humanities (CDH) presenteert met trots haar onderwijsprogramma voor het aankomende najaar 2023, gericht op alle staf en studenten van de Faculteit Geesteswetenschappen aan de Universiteit Utrecht.

Onderwijsprogramma

Het CDH biedt een divers scala aan digital humanities (DH) workshops en lezingen aan, waaronder netwerkvisualisatie, Python voor beginners, een kennismaking met ChatGPT, automatische spraak- en handschriftherkenning en data-ethiek. Docenten die CDH-cursussen van 3 uur of langer volgen, zullen worden gecompenseerd door middel van DCU’s. Bekijk ons uitgebreide cursusaanbod hier.

Consultatiesessies

Het CDH verzorgt begeleiding en advies op maat op het gebied van DH methoden, waaronder een brainstormsessie met onze strategisch adviseur Antal van den Bosch en ontwikkelaars van het CDH Research Software Lab en bijeenkomsten over kwantitatief onderzoeksdesign voor onderzoekers binnen geesteswetenschappen. Ook zit er wekelijks een team van DH-specialisten klaar tijdens het wekelijkse DH inloopspreekuur dat op 7 september 2023 zal worden hervat.

Small Grants Programma

Daarnaast biedt het CDH twee doorlopende Small Grants Programma's aan met als doel DH-methoden te integreren in BA- en MA-cursussen, en de DH-vaardigheden van docenten te versterken.

Het CDH team kijkt ernaar uit je te ontmoeten in een van onze cursussen, consultatiesessies of wekelijks inloopspreekuur.