Bestek podcasts: aanbestedingsplicht woningcorporaties en de deelbare Staat

Er zijn twee nieuwe afleveringen verschenen van Bestek – de aanbestedingspodcast van mr. dr. Willem Janssen van de Universiteit Utrecht. Bestek is te beluisteren op Spotify, Soundcloud of uw podcast app.

#4 Woningcorporaties: aanbestedingsplichtig?
De Nederlandse woningcorporaties. Zijn ze aanbestedingsplichtig of niet? Deze discussie wordt al lange tijd gevoerd in het politieke debat en in de literatuur. Inmiddels heeft de Europese Commissie de eerste stappen gezet in een inbreukprocedure o.b.v. artikel 258 VWEU. Hij bediscussieert dit thema met mr. Petra Heemskerk, waarbij ze spreken over het juridische kader en de toepassing o.b.v. de Woningwet 2015 (uitgebreidere intro? klik hier).

#3: De Staat binnen het Europees aanbestedingsrecht: deelbaar of niet?
Is de Staat als aanbestedende dienst deelbaar of juist niet deelbaar binnen het Europees Aanbestedingsrecht? Dat is de vraag die in deze podcast centraal staat. Er is veel discussie geweest over deze vraag in de literatuur en tijdens geschillen bij de Commissie van Aanbestedings- experts en de Rechtbank Den Haag. Hij bediscussieert dit thema met Stephanie Hötte  en ze proberen de discussie inzichtelijk te maken en hopelijk weer wat verder te brengen (uitgebreidere intro? klik hier).

Voor de andere afleveringen zie www.aanbestedingspodcast.nl