Maak kennis met de master

Wil je deze master beter leren kennen? Op deze pagina vind je wanneer je de Master's Open Day kunt bezoeken, maar je vindt er ook verhalen van onze studenten en alumni, en profielen van onze docenten.

Master's Open Day

Bezoek de Master's Open Day en maak kennis met Neerlandistiek aan de Universiteit Utrecht. Naast het bijwonen van een presentatie over ons programma krijg je de mogelijkheid om met docenten, studenten en alumni te spreken en je vragen voor te leggen.

Algemene ronden voor hbo-studenten

De Universiteit Utrecht organiseert een algemene ronde voor hbo-studenten die geïnteresseerd zijn in het volgen van een master, waarin de grootste verschillen tussen hbo en wo worden besproken (Doorstuderen na het hbo: ervaringen van onze premasterstudenten). 

Master's Open Day

Wil je ontdekken of een masterprogramma aan de Universiteit Utrecht bij jou past? Bezoek dan de Master’s Open Day op vrijdag 9 februari waar meer dan 150 programma’s een voorlichtingspresentatie geven. Klik op onderstaande button om op de hoogte te blijven:

Herinner mij

Testimonials

Het internationale perspectief in combinatie met de blik op onze eigen taal en cultuur, maakt de master voor mij uniek.

Kristel Doreleijers is promovenda taalkunde bij Tilburg University en het Meertens Instituut

Docenten

Bijzonder is dat bij het Utrechtse programma Neerlandistiek zowel Nederlanders als Vlamingen werkzaam zijn en ‘Nederlands in de wereld’ dus als vanzelf vanuit meerdere nationale perspectieven wordt bestudeerd. Er bestaat bovendien een hechte internationale samenwerking met afdelingen Nederlands over de hele wereld in de Internationale Vereniging voor Neerlandistiek, de overkoepelende organisatie voor onderwijs en onderzoek op het gebied van de Nederlandse taal en cultuur.

Profielfoto dr. Sven Vitse
Dr. Sven Vitse

Dr. Sven Vitse is programmacoördinator

Sven Vitse is docent-onderzoeker Moderne Nederlandse letterkunde. 

Maak kennis met onze kerndocenten