Extra uitdaging

Voor studenten op zoek naar extra uitdaging naast hun master zijn er verschillende opties. 

Masterlanguage

Als je je tijdens je master specialiseert in een taal, biedt Masterlanguage een interessante aanvulling op je studie. Masterlanguage is een landelijk cursusaanbod gericht op de talen Duits, Engels, Frans, Italiaans, Nederlands en de klassieke talen (Grieks & Latijn). De cursussen worden gegeven in de doeltaal (m.u.v. Grieks en Latijn) en worden verzorgd door docenten van:

  • Rijksuniversiteit Groningen
  • Radboud Universiteit Nijmegen
  • Universiteit Leiden
  • Universiteit Utrecht
  • Universiteit van Amsterdam
  • Vrije Universiteit Amsterdam

De cursussen uit dit aanbod kun je bovenop het reguliere cursusaanbod volgen, of (in overleg met de mastercoördinator) deels in de plaats daarvan.

Informatie over de cursussen, ingangseisen en inschrijving vind je op de website van Masterlanguage.

Naast het cursusaanbod organiseert Masterlanguage ook lezingen en masterclasses. Op deze manier kom je in contact met docenten (met verschillende expertises) en met talenstudenten uit heel Nederland.

Stage bij een Nederlands bedrijf of in het buitenland

We hebben in deze master veel stageplekken bij Nederlandse organisaties en bedrijven, maar ook is er de mogelijkheid stage te lopen in het buitenland: bij een buitenlandse universiteit bijvoorbeeld, of een ambassade. Al bij aanvang van de master zullen we, op basis van voorkeuren die je in je motivatiebrief uit kunt spreken, samen met jou op zoek gaan naar een ideale stageplek waar ook ter wereld.  

Omarm je nieuwsgierigheid

De Universiteit Utrecht biedt diverse honoursprogramma's voor studenten die op zoek zijn naar extra kansen om hun nieuwsgierigheid te voeden en zich persoonlijk te ontwikkelen. Het honoursonderwijs wordt gevolgd naast de reguliere masteropleiding. Het UU Honours College biedt vier universiteitbrede honoursprogramma's. 

Universiteitsbrede honoursprogramma's

In deze interdisciplinaire programma’s krijgen studenten de kans om hun diverse interesses te verkennen terwijl ze samenwerken met studenten uit verschillende vakgebieden aan uiteenlopende maatschappelijke en academische vraagstukken. Hiermee ontwikkelen studenten de vaardigheid om complexe maatschappelijke kwesties te benaderen vanuit een breder perspectief.

In een steeds meer onderling verbonden wereld is het vermogen om samen te werken met mensen uit diverse vakgebieden een essentiële vaardigheid. Na voltooiing van deze honoursprogramma’s ontvangen de studenten een honourscertificaat tijdens een feestelijke ceremonie. De volgende programma's worden aangeboden:

Voor meer informatie over honours programma's aan de UU, ga naar de Honours College website, de honours Instagram of stuur een e-mail naar honourscollege@uu.nl.