Premasterprogramma

De master Farmacie is een selectieve master. Je komt hiervoor in aanmerking indien je voldoet aan de toelatingseisen. In sommige gevallen geldt dat je pas toegelaten wordt na het succesvol doorlopen van een premasterprogramma. Met een premaster kun je deficiënties in je vooropleiding wegwerken voorafgaand aan het masterprogramma.

Let op: vanaf 2022-2023 zijn er 15 premaster plekken beschikbaar per instroommoment. Je kunt instromen in september en februari. 

Onderwijsachtergrond

Hoe het premastertraject precies wordt ingevuld, hangt af van je onderwijsachtergrond. De samenstelling van het traject wordt bepaald door de toelatingscommissie en duurt afhankelijk van de invulling minimaal een half (30 EC) en maximaal een heel studiejaar (60 EC). 

Toelating 

Er is geen apart toelatingsproces voor het premasterprogramma. Om in aanmerking te komen voor het premasterprogramma moet je je inschrijven voor het masterprogramma. Een premastertraject kan de uitkomst zijn van het toelatingsproces voor het masterprogramma. Als je niet wordt toegelaten tot het masterprogramma betekent dit dat het premasterprogramma ook geen optie is.

Toelating is afhankelijk van je vooropleiding, we onderscheiden daarbij drie groepen:

  1. Studenten met een Nederlandse universitaire bacheloropleiding (zoals Biomedische- of Farmaceutische Wetenschappen);
  2. Studenten met een Nederlands hbo-diploma in een biochemische/biomedische/biofarmaceutische richting;
  3. Studenten met een buitenlands apothekersdiploma.

Het premastertrajectprogramma is alleen bedoeld voor: 

  • Nederlandse studenten;
  • Niet-Nederlandse studenten met een Nederlandse educatieve achtergrond die geen huisvesting nodig hebben, en die geen verblijfsvergunning (nodig) hebben om studieredenen;
  • Vluchtelingstudenten met een Nederlandse verblijfvergunning of een W-document, die geen huisvesting nodig hebben. 

Stuur bij twijfel over je verblijfsvergunning een e-mail naar International Student Admissions (ISA), met een kopie bijgevoegd van (beide zijdes van) de vergunning. Geef duidelijk aan dat je informeert over het premastertrajectprogramma.