Premasterprogramma

De master Farmacie is een selectieve master. Je komt hiervoor in aanmerking indien je voldoet aan de toelatingseisen. In sommige gevallen geldt dat je pas toegelaten wordt na het succesvol doorlopen van een premasterprogramma. Met een premaster kun je deficiënties in je vooropleiding wegwerken voorafgaand aan het masterprogramma.

Let op: vanaf 2022-2023 zijn er 15 premaster plekken beschikbaar per instroommoment. Je kunt instromen in september en februari. 

Onderwijsachtergrond

Hoe het premastertraject precies wordt ingevuld, hangt af van je onderwijsachtergrond. De samenstelling van het traject wordt bepaald door de toelatingscommissie en duurt afhankelijk van de invulling minimaal een half (30 EC) en maximaal een heel studiejaar (60 EC). 

Toelating 

Toelating is afhankelijk van je vooropleiding, we onderscheiden daarbij 2 groepen:

 1. Studenten met een afwijkende bacheloropleidings (zoals Biomedische- of Farmaceutische wetenschappen)
 2. Studenten met een buitenlands apothekersdiploma.

In onderstaande video geeft programmacoordinator Marianne Verdel uitgebreid informatie over de toelatingsmogelijkheden voor de eerste groep. Studenten met een buitenlands apothekersdiploma kunnen contact opnemen voor meer informatie voor hun situatie. 

  Toelating met een afwijkende bacheloropleiding

  Heb je naar aanleiding van de video nog vragen? Neem dan contact met ons op, of schrijf je in voor de premaster sessie van de eerstvolgende Master's Open Day

  Het premastertrajectprogramma is alleen bedoeld voor: 

  • Nederlandse studenten;
  • Niet-Nederlandse studenten met een Nederlandse educatieve achtergrond die geen huisvesting nodig hebben, en die geen verblijfsvergunning (nodig) hebben om studieredenen;
  • Vluchtelingstudenten met een Nederlandse verblijfvergunning of een W-document, die geen huisvesting nodig hebben. 

  Stuur bij twijfel over je verblijfsvergunning een e-mail naar International Student Admissions (ISA), met een kopie bijgevoegd van (beide zijdes van) de vergunning. Geef duidelijk aan dat je informeert over het premastertrajectprogramma.